Среща на младежкия социалистически интернационал – Кишинев, Молдова

Прочетете още

В периода 20-23 Април в Кишинев, Молдова се проведе заседание на Младежкия социалистически интернационал (IUSY) с представители от държавите от черноморския регион. България беше представена от представители на Европейската лява младежка алтернатива и Младежкото обединение на БСП.

Представители на социалдемокрацията бяха Димитър Митев – председател на ЕЛМА и Елеонора Василева – член на националния съвет на организацията. Пътуването бе повлияно от тежки метерологични условия, неочаквани за края на м. април. С помощта на българските ни братя от гр. Тараклия и тяхната логистична и организационна помощ  българските делегати пристигнаха в Кишинев успешно.

Делегатите от ЕЛМА направиха презентация за корупцията в България от високите етажи на властта през телефонните измами, където основен аргумент за искане на суми е корупционно начало при лекари, МВР и т.н. Пред представители на молдовските медии и делегатите на конференцията, сред които министри и народни представители от Румъния, Молдова, Грузия, Украйна и Армения бе ясно посочено, че управлението на ГЕРБ през последните 7 години доведе българската държава към необратим социален, демографски и икономически разпад. Бяха дадени конкретни примери за корупция лично на Бойко Борисов, Красимир Велчев и други лица от ръководството на ПП ГЕРБ. Делегатите на конференцията и особено румънските представители бяха възмутени от ситуацията в България и поеха ангажимент да информират за случващото се в България европейските институции. Информацията за формиране на правителство между Бойко Борисов и анти-европейски, известни с продажността и безприципността си „националисти“ още веднъж възмути делегатите.

Представителите на Беларус поканиха българските си другари на визита в Минкс, за да сравним диктата на Лукашенко и Борисов, с коментара, че Лукашенко със сигурност не е толкова корумпиран и неграмотен като Борисов. Сред другите обсъждани теми бяха диксриминацията, борбата с бедността и социалното включване.

В заключителната декларация на конференцията проблемите на България, така докладвани от българските делегати намериха подобаващо място.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.