Конференция на тема: „България-водеща регионална сила или бедна периферия на Европа?”, 24.11.2017, 15:00ч.

Прочетете още

Покана

За конференция на тема:

„България-водеща регионална сила или бедна периферия на Европа?”

24.11.2017 (петък), 15:00ч., Гранд Хотел София

През последните 10 години България зае трайно последното място в Европа по всички икономически и социални показатели. Основни публични сектори са в състояние на хроничен дефицит. Обезсилена е българската армия. Полицаите протестират. Здравеопазването, образованието, културните институции и спортът изпитват постоянен недостиг на средства. Като цяло България е в тежка социална и демографска криза, граничеща с катастрофа.

За съжаление бюджетът за новата 2018г. и 3-годишната финансова рамка запазват досегашните тенденции. Съгласно приетите параметри България ще остане бедната периферия на Европа. Липсата на реформи и инвестиции показва, че

 

 

управляващото мнозинство се задоволява с ниски резултати и приема като необратимо трайното изоставане от другите европейски страни.

В такава обстановка ние – група от учени, политици, журналисти, представители на неправителствения сектор се обединяваме, за да докажем, че България има коренно различен път на развитие. Става дума за качествено нов тип растеж основан върху постиженията на технологичната революция и привличане на многомилиардни чужди инвестиции. Ние сме убедени, че България за кратък период от време може да се превърне във водеща регионална сила и да преодолее геополитическата опасност и да остане извън „първата скорост” на Европа.

Това са причините да Ви поканим на 24.11.2017г. (петък) в зала „София” в „Гранд Хотел София” от 15:00ч., за да дискутираме:

Може ли България да стане европейска регионална сила или неизбежно ще остане бедна периферия на Европа? Какъв е пътят да постигнем изпреварващ икономически стремеж и да запазим младите хора в България?

Очакваме Ви!

За потвърждение за участие: Василева – тел. 02/478-12-62

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.