Не на бягството от данъци

Прочетете още

Младежката организация на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица се включва в международната кампания на Младите европейски социалисти (ЙЕС) против бягството от данъци известно у нас още като офшорни сметки, Панамагейт и т.н.

Известно е, че парични средства получени чрез корупция се прикриват именно чрез насочване на тези средства към сметки на подставени лица, адв.дружества и други в няколко държави в света.

Отделно от това, младите социалдемократи, са за незабавно въвеждане на прогресивен подоходен данък, а не за съществуващата в момента единна данъчна ставка върху доходите от труд при това без необлагаем минимум – световен прецедент. Лицата с високи доходи харчат своите спестени пари поради ниски данъци за луксозни стоки  или в чужбина. Това поведение не стимулира българската икономика. Иначе тези средства биха постъпили в държавния бюджет. Прогресивното подоходно облагане създава широка средна класа, плоският данък поддържа неравенството на малка група свръхбогати и мнозинство от крайно бедни.

В България всъщност проблемът не е в изнасянето на капитали в чужбина поради данъчни съображения, а по-скоро за прикриване на престъпния им характер. Приватизацията от офшорни компании със скрити собственици също е част от големите престъпления на прехода. Тези практики се прилагат от лица като мутрата Бойко Борисов, свързаните с него Делян Пеевски и Сотир Цацаров.  Докладът на Европейската комисия от 15.11.2017г. подкрепя напълно гореописаното. Корупцията в България се извършва, организира и покровителства от най-високо ниво – премиер, но единственият човек, който може да инициира разследване е негов съучастник.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.