За замените на гори и земи, корупцията и Бойко от село Банкя

Прочетете още

Както е известно на 02.06.2017г. бе проведена пресконференция в Националния пресклуб на БТА на представители на партия Българска Социалдемокрация – Евролевица и младежката й организация „ЕЛМА“ свързана с изтичане на давността на престъпления свързани с извършени неизгодни замени на гори и земи при правителствата на Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски.

След извършени следствени действия и даване на показания от наши представители в ГД „Национална полиция“, шест месеца по-късно прокуратурата ни отговори с постановление за отказ от образуване на досъдебно производство.

Основните мотиви на Софийската градска прокуратура са свързани с факта, че посочените от нас случаи са били вече предмет на разследване и са решени по същество с надлежни прокурорски актове, които не са отменени по реда на НПК.

Друг основен аргумент на прокурора се състои в неоспоримия факт, че „методиката за определяне на цените на земеделските имоти и тяхната оценка, която се използвала при замените  често е водила до формирането на цени в пъти по-ниски от пазарните към определения момент“.

Формално прокуроратурата дава своите аргументи за отказ за образуване на досъдебно производство. Факт е, обаче, че българският народ бе ощетен с над 2 млрд. лв. от неравностойни замени на гори и земи. Факт е, че и грабежът на КТБ струва 4,5 млрд. лв. на българската държава – като единствените формално посочени виновни са с нищо необлагодетелствали се лица от администрацията на банката и БНБ. С такова законодателство и такава липса на контрол, повсеместна корупция достигнала апогей по времето на управлението на Бойко от село Банкя няма как българската държава да успее – ще затъваме все повече, ще продължаваме да бъдем още по-бедни. Неслучайни са и призивите на хора от северозападна България за присъединяване към Румъния – там отдавна стандарта, заплатите, пенсиите и чувството за справедливост са много по-високо отколкото  у нас.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.