Как корупцията убива – резолюция приета от Младежкия социалистически интернационал

Прочетете още

В периода 16-17 февруари 2018г. в Бечичи, Черна Гора бе проведен 33тия Конгрес на Младежкия социалистически интернационал.

Младежката организация на партия Българска Социалдемокрация – Евролевица – ЕЛМА и младежката организация на БСП представляваха България. Младите социалдемократи от ЕЛМА бяха в състав – Димитър Митев – председател на ЕЛМА, Лора Любенова – международен секретар на ЕЛМА, Симона Иванова – член на ръководството на ЕЛМА и председател на контролната комисия на Националния младежки форум и Диман Рохлев – ръководител на младите социалдемократи в област Габрово.

На конгреса присъстваха над 200 делегати и гости от над 80 държави. Бе избрано ново ръководство на организацията в лицето на Йохана Ортега от Парагвай, Ана Пиршкалава от Грузия – гл. секретар и ново изпълнително ръководство.

Бяха приети и различни декларации и резолюции свързани с насърчаване на младежката заетост, младежката трудова миграция, бежанският въпрос, правата на жените, ситуацията в Йерусалим, в Сирия и други. Българските делегации депозираха резолюция озаглавена „Как корупцията убива – примерът България“. В резолюцията се разяснява, че целият дебат около подготовката на председателството на Европейския съвет от България бе в това коя фирма свързана с ГЕРБ да усвои повече пари за ремонт на НДК. Последващият приоритет – интеграция на западните Балкани звучи абсурдно при положение, че минималната пенсия в Македония е 340лв, а в „европейска“ България е 200 лв. Да не забравяме и демографската катастрофа в България, докато страните от западните Балкани са доста далеч от нашите демографски показатели. Българските делегации пътуваха с автомобил – в Сърбия и Черна Гора ни посрещнаха модерни магистрали и тунели, а в „интегрищата“ и „европейска“ България – тесен, тъмен и мрачен път – като тъмното и мрачно бъдеще, към което ни водят ГЕРБ. В декларацията бе посочено, че председателството на съвета на ЕС в България започна с няколко показни  убийства,едно от които на мутрата Петър Христов – главнокомандващ ГЕРБ в област Велико Търново. В българската резолюция бе ясно казано, че премиерът в сянка Делян Пеевски и неговият подчинен-изпълнител Бойко Борисов присвояват огромни държавни средства, чрез манипулирани обществени поръчки, прикрити зад анонимни дружества или такива с подставени управители (офшорки). Резолюцията бе представена от Димитър Митев – председател на ЕЛМА и бе подкрепена с бурни аплодисменти и пълно мнозинство. Множество делегати повечето, от които национални и депутати в европейския парламент изразиха причастност към проблемите посочени в резолюцията ни и се съгласиха, че корупцията наистина убива – тя гони инвеститорите, присвоява от държавния бюджет огромни средства, води след себе си до ниски доходи, трудова миграция и недофинансиране на редица сектори, които в България са реално във фалит – здравеопазване, БДЖ и десетки общини.

На конгресът се изказаха Мило Джуканович – дългогодишен министър-председател и президент на Черна  Гора, министърът по европейските въпроси на Черна Гора, Брандо Бенифей – евродепутат, национални депутати, представители на синдикални организации и други. В предни години членове на ръководството на младежкия социалистически интернационал са били хора като Йенс Столтенберг – по настоящем главен секретар на НАТО. На Конгреса изказване направи и Евин Инчир – международен секретар на Шведската социалдемократическа партия – партията, която управлява днес и през последните 50 години Шведската държава.

В първия ден заседанието на председателския президиум бе Лора Любенова – международен секретар на ЕЛМА, която и води заседанието.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.