Заседание на младите европейски социалисти в София

Прочетете още

На 13ти и 14ти Април 2018г. в гр. София се проведе заседание на бюрото на Младежката организация на Партията на европейските социалисти. На заседанието присъстваха 60 делегата от 30 организации от цяла Европа, някои, от които представители на управляващи политически сили като организациите от Швеция, Португалия, Румъния, Албания, Македония и др.

Домакини на проявата бяха младежката организация на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица – ЕЛМА и Младежкото обединение в БСП.

На заседанието бяха засегнати теми свързани с кризата на левицата в Европа, предстоящите през 2018г. избори за членове на европейския парламент от България, бе обсъдена и социално-икономическа платформа на младите европейски социалисти.

На 14ти Април бе дадена пресконфренция от Димитър Митев – председател на ЕЛМА и Николай Бериевски – международен секретар на МО в БСП. Двамата говориха за бедността в България – държавата с най-ниски заплати и пенсии в Европа. Дори в Македония се оказа, че минималната, средната и максималните пенсии са по-високи от българските. Митев посочи, че управлението на ГЕРБ вече 9та година (1/3 от целия български преход) води държавата към гибел – масово обезлюдяване, умиращи от глад и нищета пенсионери, инфраструктурна разруха, увеличаване на пропастта между бедни и богати, изсичане на българските гори от гладуващи и мизеруващи хора.

Младите европейски социалисти и българските им домакини определиха европредседателството на България като нискокачествен конгресен туризъм. В общи линии чуждестранните делегати, особено младежи се ползват като публика и статисти за снимки на управляващата шайка от ГЕРБ.

Приветствие и разговор с чуждестранните делегати направи и проф. Александър Томов – председател на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица.

Председателят на Младите европейски социалисти – Жоао Албъкърки и главният секретар – Тулия Питканен подкрепиха българските домакини в усилията им за сваляне корупционния режим на Борисов в името на спасението на България.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.