Посещения в страната на гл. секретар на БСД – Евролевица

Прочетете още

 

В периода 14-20 Април 2018г. главният секретар на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица – Димитър Митев направи посещения в над 40 общини на страната, където посети общинските и областни лидери на партията, кметове, общински съветници и др.

Социалдемократите в страната изпитват тежка загриженост за състоянието на българските граждани. Масово явление се оказа мизеруващи и дори умиращи от глад пенсинери. Както е известно в България 1,2 млн. пенсионера получават до 320 лв. , което е под официалния праг на бедността в България или прави около 11 лв. на ден разполагаем доход, което е не просто унизително, а геноцидно.

Социалдемократите по страната разказаха за редица обезлюдени села, а областните градове без изключение са с много намаляло население. Млади хора по селата и градовете няма – дори и тези от ромски произход са мигрирали в чужбина. Същевременно земеделската земя се обработва в големия си дял, но с няколко най-печеливши култури, суровината се изнася и в България данъчни приходи от земеделие почти няма. Отделно от това земята се владее от няколко крупни компании – малцинството прибира огромни приходи, мнозинството – гладува и мизерува.

Не бе пропусната и темата с корупцията. Това, което прави Борисов на централно ниво в София е като модел и в населените места, където кметове и общински съветници от ГЕРБ масово източват държавни средства чрез обществени поръчки. ГЕРБ – символ на кражби и неграмотност – това е най-точната характеристика на управлящата днес България шайка, както определи Борисов и Цветанов бяха определени от политолога Антон Тодоров.

Социалдемократите от страната изразиха готовност за сериозно делегатско присъствие на 9ти юни, когато в София ще се проведе широка Национална конференция, която ще представи подробна програма за ускорено икономическо развитие на България, привличане на чуждестранни инвестиции и увеличаване на доходите на българите.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.