Черноморска среща на младежкия социнтерн

Прочетете още

В периода 4-5 май 2018г. в Киев, Украйна се проведе годишната среща на страните от черноморския регион на Младежкия социалистически интернационал.

Младите български социалдемократи бяха представени от Димитър Митев – председател на ЕЛМА и Лора Любенова  – международен секретар на организацията.

На срещата присъстваха още представители на управляващи партии в Румъния , Грузия и Молдова и опозиционери от Украйна, Беларус, Турция, Азербейджан, Русия.

Бяха проведени срещи във Върховната рада на Украйна с двукратния председател на украинския парламент и председател на социалистическата партия – Александър Мороз и с бившия министър на вътрешните работи Васил Цушко.

Митев проведе срещи с граждани на Украйна от български произход , живущи в района на гр. Одеса.

На конференцията присъстваха и представители на Шведската социалдемократическа партия, Италианската социалистическа партия и фондация „Фридрих Еберт“.

На конференцията присъства и председателят на Националния младежки форум на Украйна, който бе огорчен от комуникация с Министерството на младежта и спорта на България. Българската делегация потвърди, че министър Красен Кралев е тежко корумпирано лице, при чието управление българският спорт достигна дъното си.

Бе приета резолюция от срещата, в която бе записано, че България в последните 10 години по време на управлението на ГЕРБ се е превърнала в най-бедната и най-корумпирана държава в Европейския съюз.

Свободата на медиите в България е близка до тази в Азербайджан, където е установен тоталитарен режим, според представляващия Азербайджан. Бедността се оказва основен проблем на региона, с изключение на Румъния, където социалистическото правителство предприе мерки и доходите на хората и пенсиите бяха повишени осезаемо.

Младите социалисти и социалдемократи поднесоха цветя на паметника на Незнайния войн в Киев, който бе охраняван от доброволци, поради факта, че десни формации заливали вечния огън с бетон в знак на отричане на общоприетата история на Украйна.

Присъстващите от държави членки на ЕС, заявиха, че българското европредседателство е пълен провал и неслучайно на повечето срещи и мероприятия представителството е от втори и трети лица.

Конференцията завърши с пожелания за установяване на мир в конфликтните точки в региона и успех на предстоящите избори за европейски парламент през 2019г.

Пълният текст на приетата резолюция може да намерите на следния линк:

http://iusy.org/category/home/iusy-bsac-leadership-conference-statement-2018-kiev-ukraine/

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.