Балканска среща на младежкия социалистически интернационал

Прочетете още

В периода 15-16 юни 2018г. в гр. Загреб бе проведена среща на лидерите на младежки организации членки на младежкия социалистически интернационал от Балканския полустров.

Присъстваха представители на управляващите партии в Черна Гора, Македония, Албания, представители на Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватска. Българската делегация бе представена от представители на младите социалдемократи – Димитър Митев и Николай Радев и представителите на Младежкото обединение в БСП.

Бяха проведени срещи в парламента на Хърватска, среща с председателя на Социалистическата партия на Хърватска и бе приета нарочна  Декларация.

В парламента на Хърватска бяха обсъдени проблемите на региона, сред които огромната младежка миграция. Докато хърватите изразиха тревога, че 100 000 техни млади са напуснали страната в посока западна Европа,  то българските представители споделиха, че България е напусната от над 500 000 образовани млади по време на управлението на партия ГЕРБ от последните 8 години.

Бе проведена и среща с представители на община Загреб, където автопарка на градския транспорт е 10 поколения по-нов от софийския, но билетът за еднократно пътуване е на цена 1 лв, за разлика от София, където е 1,60 лв.

На делегатите на конференцията направи впечатление високият стандарт на живот в Загреб, където доходите са в пъти по-високи от българските. След проведена беседа за пореден път бе изяснено, че България е държавата с най-ниски доходи в региона.

Текстът на приетата декларация може да намерите на следния адрес:

http://iusy.org/category/home/iusy-balkan-round-table-statement/

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.