ЕЛМА спечели футболния турнир на младежки организации на политически партии

Прочетете още

Шест отбора се включиха в годишния футболен турнир на младежките политически организации, като на първо място се класира Европейската лява младежка алтернатива (ЕЛМА).  Искрено се надяваме успехът и примерът  на младите социалдемократи да мотивира и членовете на партия БСД – Евролевица за заемане на челна позиция при провеждане на следващите избори.

Отборът на ЕЛМА бе с капитан Светлозар Лазаров – ръководител на ЕЛМА  в столичния квартал  “Княжево“.

За втора поредна година АБВ-Младежи, с подкрепата на Българския футболен съюз, инициират турнир под наслов „Спортът сплотява“. Тази година в турнира взеха участие отборите на младежите от ДПС, Национален младежки комитет на ВМРО, младежите от Движение „Гергьовден“, ЕЛМА от Българска социалдемокрация – Евролевица, Младежко ДБГ и АБВ-Младежи. Съдия на турнира бе Алекс Денев от Движение 21.  Събитието се проведе в Националната футболна база „Бояна“.

Още при откриването на турнира всички участници получиха плакети. По този повод председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка определи всички отбори като победители, тъй като независимо от партийния цвят, те се обединиха около каузата за насърчаването на здравословния начин на живот сред подрастващото поколение и стимулирането на българските младежи за планиране на бъдещето им в тяхната родина.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че с този акт младежките организации ясно заявяват, че моделът в политиката на противопоставяне на всяка цена може да бъде заменен и по национално значими теми партиите следва да работят заедно за България. Приветствие към участниците в турнира направи и легендарният български футболист Георги Илиев.

Ето и крайното класиране:

6. МДБГ
5. НМК към ВМРО
4. МДПС
3. АБВ-МЛАДЕЖИ
2. Младжко движение Гергьовден
1. ЕЛМА

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.