Участие в учредителния конгрес на партия ПроРумъния

Прочетете още

Главният секретар на ПП БСД – Евролевица Димитър Митев и членът ръководството на столичната структура на младите социалдемократи – ЕЛМА – Елеонора Василева  участваха в учредителния конгрес на политическа партия ПроРумъния, който се проведе на 21ви октомври в Букурещ, Румъния.

Присъстваха над 900 делегати от цяла Румъния.  За лидер единодушно бе избран доскорошния премиер на Румъния – г-н Виктор Понта като бе представена платформата и основните лица на партията. Бяха обсъдени и предстоящите избори за представители в Европейския парламент. Високата степен на демократичност на новата организация бе изтъкната с факта, че в Устава на партията няма да има възможност за изключване на член на партията – т.е. типичното разчистване на неудобни или критикуващи партията отвътре няма да бъде възможно.

Това, което направи силно впечатление бе дигатализацията на партийния живот като бе представено нарочно мобилно приложение, чрез което могат да се извършват множество действия, включително и да се гласува. Отделно от това нарочен член на ръководството на партията ще отговаря за политики свързани с употреба в обществена полза на изкуствен интелект  - тема, която огромния дял политици в България не познават, не разбират или дори не са чували.

В частен разговор Митев и Понта обсъдиха бъдещото сътрудничество между движение „Заедно“, от което БСД – Евролевица е част и партия „ПроРумъния“ в контекста на предстоящите избори за членове на Европейски парламент.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.