Младежки организации защитават ролята на гражданското общество

Прочетете още

Социалното развитие се реализира най-добре, когато се тръгне от обществото. Застъпвайки се за правата и желанията на гражданите, когато става дума за въпроси от обществено значение, гражданското общество   трябва да играе жизненоважна роля в това развитие и младежките организации са сред  нейните най-прогресивни участници, които могат и трябва да допринесат за този аспект. Тази роля е необходимо да бъде проактивна , гражданското общество трябва да може да насърчава политическото участие на гражданите, да развият уменията си да извеждат и обсъждат публичните проблеми, да определят необходимите промени за подобряване във всички области на обществените тревоги,  тяхното насърчаване и реализиране.

Във връзка с гореизложеното между 21 и 26 октомври в Берлин, Германия се провежда конференция-дискусия с участието на представители на младежки организации от целия свят под егидата на Младежкия социалистически интернационал i JUSOS – младежката организация на немските социалдемократи.

България е представена на събитието от Розалия Николова – ръководител на Европейската лява младежка алтернатива – ЕЛМА в с. Лозен, Столична община.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.