Отзвук от изминалата национална конференция на движение „Заедно“

Прочетете още

На 17ти март в зала 6 на Националния дворец на културата се проведе втората Национална конференция на движение „Заедно“.  Присъстваха над 400 делегата от цялата страна. Присъстваха и гости представители на различни посолства, политически партии и неправителствени организации.

Докладчиците представиха следните  политически документи:

1.      ДЕКЛАРАЦИЯ на Втората национална конференция на Движение „ЗАЕДНО“ до Европейската комисия, Европейския парламент и европейските правителства;

2.      ДОКЛАД на антикорупционната комисия към Движение „ЗАЕДНО“ – “Няма място за компромис”.

3.      “По – силна България в oбновена Европа” тезиси на гражданското движение „ЗАЕДНО“ в изборите за Европейски парламент–2019 г.

4.      Кодекс на честта

Документите бяха представени от проф. Динко Динков, проф. Александър Томов, д-р Радослав Радославов, Димитър Митев и др.

 

Последваха множество изказвания и оживена дискусия, както по документите, така и по бъдещите действия, които трябва да се предприемат, за да бъде изведена страната от тежката икономическа, социална и демографска криза, в която се намира в момента.

Бяха направени следните номинации за кандидати за Европейски парламент от Република България от кандидатска листа на движение „Заедно“. Номинираните бяха следните:

1.      проф. д-р Ганчо Ганчев

2.      проф. д-р Трендафил Митев

3.      проф. д-р Иван Станков

4.      проф. д-р Искра Балканска

5.      проф. д-р Александър Томов

6.      проф. д-р Никола Алтънков

7.      проф. д-р Динко Динков

8.      проф. д-р Мария Пиргова

9.      д-р Димитър Кисимов – председател на Националния пенсионерски съюз

10.   д-р Димитър Митев – политически секретар на Движение „ЗАЕДНО“

Проф. Алтънков заяви, че е поласкан от номинацията и доверието, но заяви, че се оттегля от листата, за да даде път на по-младите.

След края на конференцията, около 16:00ч. с начална точка пилоните на НДК и крайна точка Съдебната палата, делегатите на конференцията и граждани подкрепящи идеите на движение „Заедно“ проведоха  митинг-шествие по време, на което различни говорители посочваха основните акценти от програмата на движение „Заедно“, както и именуваха и атакуваха пороците и деформациите на настоящата власт.

Пред сградата на Съдебната палата пред събралото се множество бе изчетен Доклада на антикорупционната комисия към Движение „ЗАЕДНО“ – “Няма място за компромис”., който представлява своеобразен сигнал до Прокуратурата за крупни корупционни афери.

Повече за медийното отразяване на мероприятието може да намерите на следните линкове:

https://eurocom.bg/shows/video/zaedno-za-promianata/9765

https://eurocom.bg/shows/video/zaedno-za-promianata/9774

http://news.bnt.bg/bg/a/dvoyno-po-visoki-zaplati-i-pensii-obeshchavat-ot-grazhdansko-dvizhenie-zaedno

http://bnr.bg/horizont/post/101094468/dvijenie-zaedno-shte-uchastva-v-izborite

https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2019-03-22/dvizhenie-zaedno-vdigane-tempovete-na-rastezh-i-poveche-sredstva-za-zaplati-i-pensii-e-pechelivshata-formula-za-po-dobro-upravlenie-na-stranata

https://www.tvevropa.com/2019/03/dvizhenie-zaedno-izdigna-maya-manolova-za-kmet-na-sofiya-bez-tya-da-znae/

https://eurocom.bg/shows/video/zaedno-za-promianata/9846

 

Снимките от мероприятието може да намерите тук:

https://www.facebook.com/pg/zaednoreferendum/photos/?tab=album&album_id=422073575216975&__xts__%5B0%5D=68.ARC3i7cT1c-J7eZiVegJhHtGGpcyd5fX9ezW6K4DRzxhVUWuTpHKMdX8OKca1H2VmZtoJeibefq__PCgFg3JhhtaONg4qXJ60ALUCqorIiYTouxaAFkn_k0KR4cuClkf93dIan84sWdZqvs9xa8MLLB_IXIcZCYJYhDLZrChfRzYMeSjRiyhW4tDoD9DEzXiy1eCaJBfC0CMDV5SBrDfOsPzsZWW0worJAEmMHffutzQEF8wPJVNJx0yB8sb1_829tAUkzc3dxov9FgUMT9PMTGF88vIgSty-_nqRRXhoIj713IM2dIDUuy8q0UxFK_fh1nr2Gyyilq7MTyVYIVLqWO1bNSIRlpOy76TPht29kNVAqVyPJRLD4MaYV1FYSnulqvhvywwv0cy9UFEOjlbXZfWnXtcqNlhY8hVM2FI5XpFwk_LSkp5L0FALKOgIhWMJBovJr9_S96ftL8VGQ&__tn__=-UC-R

 

Не на последно място ви призоваваме да не пропускате да гледате всеки вторник от 20:00ч. по телевизия „Евроком“ предаването „Заедно за промяната“, от което може да научите  новостите покрай дейността на движение „Заедно“, да получите анализ на актуални политическите събития от страната и чужбина.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.