Летен младежки лагер Албена 2019

Прочетете още

Имаме удоволствието да ви информираме, че между 31ви юли 3ти август т.г. в к.к. Албена ще се проведе най-голямото младежко политическо мероприятие в България от 1990г. насам. Говорим именно за летния младежки лагер на Младите европейски социалисти (младежката организация на партията на Европейските социалисти). (http://www.youngsocialists.eu/)

Домакини на лагера от българска страна са Европейската лява младежка алтернатива – ЕЛМА  (младежката организация на ПП БСД – Евролевица) и МО БСП (младежката организация на Българска социалистическа партия).

Програмата на лагера включва дискусии с участието на млади социалдемократи и социалисти, както и национални и евродепутати по над 50 теми сред които: младежка заетост, подоходно облагане, бъдещето на ЕС, борба с популизма, размяна на опит и практики в образователната система, здравеопазването и изобщо всички сфери на обществено-политическия живот. Ще има задълбочен разговор по фалшивите национализми в Европа, популизма и неадекватните становища на български политици по Пакта за миграция и Истанбулската конвенция, чиято основна цел е защита на младите жени от това да бъдат търгувани като добитък, да бъдат договаряни за сватба от родителите и редица други практики от минали векове, които, за съжаление все още са факт в някои части и сред някои общности на България.

Основна тема ще бъде и как България да се отлепи от европейското дъно по доходи и стандарт на живот, за което основна заслуга има управляващия ни вече 1/3 от целия български преход министър-преседател мутра.  Много от чуждестранните делегати с недоумение коментират международни изяви на Б. Борисов като твърдят, че толкова нелеп и прост човек не са виждали не просто на международната политическа сцена, а изобщо.  Геноцидът, който партия ГЕРБ (известна като ГРОБ) упражнява над българското население е международно известен преди всичко чрез хилядите евакуиращи се от България млади и стари в търсене на спасение от неграмотността и издигнатата като начин на съществуване корупция от мутрата и неговия кръг олигарси и бандити.

Водач на делегацията на младите социалдемократи от ЕЛМА ще бъде Димитър Митев – председател на организацията. Групата на ЕЛМА ще включва младежи от цялата страна.

На официалното откриване изказване ще направи председателя на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица – проф. Александър Томов.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.