Местни избори 2019

Прочетете още

Изминаха поредните местни избори в България. Коалиция „Движение „ЗАЕДНО за промяна“, от която партия БСД – Евролевица бе съставна част се яви в 49 общини и близо 30 района на страната като събра подкрепата на над 50 000 български избиратели.

Кандидатите ни показаха борбеност и компетентност в условията на тоталната репресия, на която бяха подложени. Целият ресурс на МВР бе впрегнат да покрива купуване на гласове, а структурите на партия герб (известна още като гроб) ходеха да отказват кандидатите на всички алтернативни организации с пари и натиск.

Окуражаващо е, че на доста места кандатите на герб не успяха да купят достатъчно гласове и да фалшифицират изборите.

Голяма загуба е крупната измама в София, където Мая Манолова реално победи, но с купуване на ромски гласове и подмяна на протоколи ОИКреши, че Фандъкова е спечелила. Движение ЗАЕДНО за промяна обжалва решението на ОИК – Столична, поиска да бъде назначена техническа експертиза с 29 конкретни задачи. Особено смущаващо е факта, че в интервю говорителят на ЦИК Андреев на 17.10.2019г. казва, че 770 граждани на други държави от ЕС имат право да гласуват на местните избори за цялата страна, а в протокола на ОИК установяваме, че само в София са гласували над 5800 души от други държави на ЕС – част от избирателен списък – част 2, който така и не ни бе представен.

Фактите и аргументите не бяха уважени от съдията, но един ден справедливостта ще настъпи – дали съдебна или божия.

 

Движение ЗАЕДНО за промяна има над 50 общински съветника и общински кметове в цялата страна и продължаваме своята дейност, за да предложим програма за ускорено икономическо развитие на страната, разработена от 10 български макроикономисти.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.