Мнение на гл.секретар на ПП БСДЕ – д-р Димитър Митев във връзка с извънредното положение

Прочетете още

Предлагаме на Вашето внимание мнение по актуални въпроси свързани с ковид19 и поведението на властта на главния  секретар на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица – д-р Димитър Митев.

Вчера по ТВ Евроком бе излъчено предаването „Заедно, българи“. В първата част гостува доц.Атанас Мангъров, който недоумява защо налагаме ограничителни мерки за движение на хората, блокираме стопанската дейност в немалък процент, без да тестваме референтни групи, без да установим от кога е в България този вирус и с колко лица вече се е срещал. Освен това А. Мангъров приложи математически модели на база масово тествани групи от лица в САЩ, от които е видно, че смъртността от ковид 19 е под 0,01% от хората заразени с вируса. Във втората част на предаването, застъпих следните позиции и тези:

 

 


1. Заявеното от властите социалното дистанциране е отдавна компроментирано. Още при неадекватното обявяване на извънредното положение, в последствие при всяването на паника за задължително носене на маски десетки хиляди хора се струпаха и със сигурност са обменяли бактерии по въздушно капков път. Отделно хиляди хора посещаваха природен парк Витоша, защото е малоумно да ограничаваш чистия въздух и досега с природата на хората, а освен това властта няма ресурса да обхване всички подстъпи към планината, както и много хора се събираха в дворовете на училища, които не бяха обхванати от забраната за посещения. Бутафорните деклараци за пътуване (с декларирани непроверими на момента на КПП-то обстоятелства) не бяха препятствие пред никого да обикаля където и колкото си пожелае територията на цялата страна. Вече месец всичко това се случва и не виждаме нито бум на заболели, нито някаква висока смъртност. Особено нелепо бе затварянето на София преди Великден след като 90% от всички желаещи да напуснат града го направиха. В краткия период на допускане само в определни часови периоди пък не се допускаха известен брой МПС, но пътуващите можеха свободно да се качат на такси, което ги очакваше на КПП-то и да влязат в града. Въпросът е тогава – дали властта иска да огранични разпространението на вируса чрез движението на хора или просто иска да създава трудности на гражданите – не МПС-тата, които спирахте, а хората пренасят вируса, г-да управляващи.

2. Демагогията, лъжите , двусмислените и противоречащи си мисли, разсъждения и разпореждания на ген.проф.д-р.ефрейтор, член-кореспондент Годжи копроментират ограничителните мерки на властта и напълно резонно гражданите и дори полицаите по КПП-тата се подиграват. Само преди две седмици в телевизионно интервю на въпрос дали трябва да се носят постоянно маски ген. Проф.д-р хонорис кауза се усмихна мазно и заяви, че видите ли китайците от години ходят с маски постоянно заради фините прахови частици, но от Китай тръгнала епидемията с ковид19 – т.е. маските за безсмислени. Две седмици по-късно по акъл даден от лейт.проф.старшина целият ресурс на МВР е впрегнат да гони и глобява хора защо нямат маски, докато дрогирани карат като луди и убиват хора по светофарите. Отделно от това основанието на заповедта за маските се позовава на чл.63 от Закона за здравето, където ал.4. императивно посочва, че ако се задължава населението да ползва предпазни средства, то те трябва да се подсигурят от държавата или местната власт. Популярните еднократни маски трябва да се сменят на 30мин иначе се превръщат в бактериална бомба, която вдишвате, цената им е 2лв. Ако сте 10 часа навън това значи, че трябва да дадете 40 лв. на ден за маски, но съгласно закона държавата трябва да ви подсигури тези предпазни средства. Досега нито Фандъкова, нито Годжи са се свързали с мен да се разберем кога ще ми дадат 40те лв. дневно за маски. Освен това, чл. 63 от Закона за здравето е ясно разписано, че задължаване на населението да носи предпазни средства става само в хипотезата на епидемия, която пък се обявява при конкретен брой заболели, а именно 200 души на 10 000 души или днес трябва да имаме 100 000 души с ковид 19 (при 5 млн население), а към днешна дата те са около 1000 души. Т.е. задължаването за носене на маски е незаконосъобразно, без правно основание, а и категорично без положителни ефекти за здравето на човек особено ако маските не сменят на 30 мин, а по-скъпите такива трябва да се перат всеки ден и вътрешната им част да се излага на слънчева светлина за определено време.

3. Да не пропускаме и математическия модел, за който проф.д-р.командир Годжи говори ежедневно, според който пикът на грипа идва, а мутрата приглася – да се подготвели хладилните камиони за возене на трупове. Да припомним, че около Цветница бе декларирано от госпоменатите, че заради „неправилното“ поведение на гражданите около Великден адът ще дойде в България – естествено нелепост, която не се случи. Всъщност без тестване на различни групи по примера на групите от лица, които се изследват в социологическите проучвания – млади, възрастни, от различни населени места, с различни професии, няма как да се установи най-важното – от кога ковид19 е в България и колко души са срещали с него. В момента ген.проф.акад. чака някой да му се обади и каже, ало, имам кашлица, тествайте ме. Математическият модел на годжи е нещо средно между хазарт и ясновидско предсказание.

4. Преди 2020г. възкръсна Исус Христос. Миналата седмица установихме, 2020г. по-късно, че Господ е пратил нов свой пратеник на земята, при нас простосмъртните, а именно самоопределилия се като негов инструмент – главен прокурор Гешев. Призовавам г-н Инструмента Гешев да впрегне целия си интелектуален, властови и организационен потенциал, на него и прокуратурата и да разследва защо бедна България направи безумна бартерна сделка с ОАЕ, в която замени 30 тона пилешко месо и млечни продукти за 13 тона фурми и едва 2 тона маски и дезинфектанти. На всичкото отгоре пратката е била съпровождана от икономическия ни министър и сега той като завърнал се от чужбина бе подложен на 14-дневна карантина. А именно в този момент имаме нужда от министър на икономиката, който да инициира политики, действия за справяне с икономическата криза, безработицата и т.н.. Оставка на Караниколов и спешно разследване на ущърба на българската държава. Да припомним и чл. 326 НК за неоснователно всяване на тревога в гражданите на Инструмента Гешев , по който срочно следва да повдигне обвинения на мутрата и ген.д-р.проф.лейтенант.научен сътрудник – Годжи.

5. Моля, спешно да бъде обявен и проведен конкурс за юрисконсулт в Министерство на здравеопазването. Несериозно е, когато се смекчават мерки, като премахването на часовите диапазони за достъп в София в началото на заповедта да пише „във връзка с усложняваща се епидемична обстановка“.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.