Наркотици и икономически мерки – накъде след ковид19

Прочетете още

Вчера в предаването „Заедно, българи“, което се излъчва всеки вторник от 20:00ч. по ТВ Евроком председателят на ПП БСДЕ – проф. Александър Томов проведе две интересни дискусии с експертите Тихомир Безлов и Румен Гълъбинов.
С г-н Безлов бе обсъден случая с убиеца на Милен Цветков и стигнахме до заключение, че само за фаталния ден този 22-годишен младеж е похарчил няколко стотин лева за наркотици. Бяха зададени и множество въпроси свързани с производството и разпространението на наркотици в България, което през последните 10-години очевидно се разраства, а и явно се покровителства от властта. Наркотиците значат зависимост, социално и битово разложение на индивида.
С г-н Гълъбинов разговорът бе свързан с финансово-икономическите мерки, които би следвало властта да предприеме, за да подпомогне пострадалите от рестриктивните стопански мерки. Би следвало да има повече директни плащания към останалите без доходи граждани и фирми, отколкото дълговите инструменти, които властта предлага. В почти всички държави на Балканския полустров останали без работа и доходи граждани получиха еднократна безвъзмездна сума, докато в България се предоставя само хипотетична възможност за теглене на заем. От мярката 60/40 бенефицират предимно хотелски комплекси собственост на офшорни фирми и олигарси или пък държавни структури като Центъра за градска мобилност в София, който контролира платеното почасово паркиране. Чрез предоставяне на директни средства на българските граждани следва да се вдигне потреблението, което да съживи икономиката.
Повече от двата разговора може да видите в двата линка по-долу:
https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/7940
https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/7941

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.