Накъде след ковид19 – икономическо възстановяване и продължаваща корупция

Прочетете още
През изминалия вторник, както всяка седмица от 20:00ч. по една от много малкото независими медии в страната – ТВ Евроком се излъчи предването “Заедно, българи“ с водещ проф. Александър Томов.
Първата част бе посветена на ескпертна дискусия за икономическите мерки и връзката потребление – БВП с професор Ганчо Ганчев – един от големите български макроикономисти.
Разговорът може да наблюдавате тук:  https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8100
Във втората част бяха проведени два разговора с доц. Даниел Смилов – политолог и анализатор и с журналиста Сашо Диков. Темите бяха корупция, зависимости, конфликта Божков – Борисов – Пеевски – Домусчиев. След публикуването на документи от страна на Васил Божков дори и за незапознатите е очевидно, че държавата в лицето на министър-председателя и министъра на финансите са били абсолютно наясно към 2019г. със занижените такси, които фирмите с дейност хазарт собственост на Васил Божков са плащали. Част от това „недоглеждане“ от страна на държавата е оформено като задължение за наливане на огромни средства за реклама в Нова Телевизия и ФК Лудогорец-  собственост на близкия до властта Кирил Домусчиев, в чиято луксозна сграда в кв. „Изток“ в София пък живее безплатно финансовия ни министър, който именно трябва да надзирава приходите от хазартни дейности в страната.
Що се касае до ФК „Левски“ Васил Божков реши да връчи собствеността на частното дружество на премиера Борисов. По прицип изборът е логичен – Борисов от години регулира собствеността на отбора, а е и известно, че той е най-богатия българин и за него не би представлявала трудност да издържа ФК Левски. Войната между лица от криминалния контингент като Борисов и Божков ще става все по-ускорена и наситена. Доброто за нас, гражданите е, че взаимните публични компромати ще разкрият поне частично корупцията и недемократичните практики от страна на държавните власти през последните 10 години, а вероятно и по-назад във времето.
Втората част на предването може да наблюдвате тук: https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8101
Проф. Томов завърши предаването с „благодарност“ към Бойко Борисов за „невероятното“ икономическо, демографско и социално развитие на страната през последните 10 години.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.