Участие в протест – 15.05.2020

Прочетете още

На 15ти май представители на Движение ЗАЕДНО за промяна участваха в анти-правителствения протест проведен пред сградата на Народното събрание. Изказване бе направено от организационния секретар на Движението – Димитър Митев. В него той посочи, че далеч по-опасен от вируса ковид19 за българското население е Бойко Борисов и неговото управление. За последните 10 години управление на ГЕРБ имаме средно годишно по 50 000 родени и 105 000 починали плюс 50 – 60 000 трайно мигриращи в други държави. Това, което партия ГЕРБ и Борисов причиняват на държавата ни с неграмостността си, необразоваността си и престъпните си действия унижожава прогресивно българския народ, неговите населени места, памет, култура, спорт, наука.

Колкото по-скоро Борисов и ГЕРБ бъдат изметени от властта – толкова по-голям шанс има за спасението на народа ни. Геноцидните пенсии и най-ниските доходи на континтента са несравнимо по-смъртносни за България, от който й да е вирус.

Протестът бе по същество принципен, надпартиен, с висока посещаемост,  за което организаторите заслужават поздравления, макар в медиите и обществеността мероприятието да бе представено по друг начин. Не бяхме доволни от факта, че много други извънпарламентарни групи, които по принцип заявяват опозиционност отсъстваха от проявата, въпреки че са били поканени. Срещу мощната престъпно-олигархична група на ГЕРБ може да се успее само с обединени усилия – личното его, егоизъм и други идеологически различия трябва да бъдат загърбени в името на единната цел – спасение на България със сваляне от власт на ГЕРБ и присъдружните партии в парламента, които всънщност са всички останали. В парламента днес ГЕРБ нямат опозиция – всички са им коалиционни партньори – явни или неявни или платени от тях.

Адмирираме всички инициативи и прояви, които търсят слагане на край на настоящото престъпно-неграмотно управление.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.