Кражбите на ГЕРБ + икономическа криза = Национален протест!

Прочетете още

Във вчерашния  брой на предаването „Заедно, българи“ проведох интересни дискусии с моите събеседници.  С разследващия журналист Димитър Стоянов обсъдихме корупцията в държавното управление. Стоянов представи последното разследване на „Биволъ“ свързано с изказването на Десислава Танева, че тя е наясно със злоупотребите с европейски средства в земеделието, но не бива да ги анонсираме публично, за да не спре Европа и останалите средства за подкрепа на българското земеделие. По субсидирани площи България би следвало да е европейски лидер по производство на зелен фасул, например, но реалността е, че ние сме вносител на този зеленчук. Стоянов сподели, че 30-40% от средствата предоставяни по европрограми в България се крадат. Къщи за гости, които се ползват като частни вили, път, който е изграден за 2 млн. лв., а е платен от държавата за 5 млн.лв. на фирма на бившия шеф на Камара на строителите в България и Агенция пътна инфраструктура – Светослав Глосов и редица други.

Вторият разговор бе с проф. Гарабед Минасян – говорихме защо и до кога България ще бъде на дъното на Европа по всички показатели – доходи, пенсии, чуждестранни инвестиции, технологичност на производството, добавена стойност и др. Вижданията на видни български макроикономисти в развита степен може да чуете идния понеделник – 15ти юни при представянето на „Алтернативна икономическа доктрина за развитието на България“. Дискусията ще се проведе в хотел „Грами“ с начален час – 14:00ч.

Завършихме дискусиите с д-р Радослав Радославов  - зам. председател на ПП БСД – Евролевица и част от ръководството на Движение ЗАЕДНО за промяна. Според д-р Радославов е нужно програмно обединение на всички извънпарламентарни субекти, които реално се явяват и единствената политическа опозиция в страната, доколкото в Народното събрание опозиция на управляващите не се забелязва. Радославов покани недоволните от настоящото управление на национален протест на 20ти юни, събота, от 11:00ч. пред Министерски съвет. Поканени са всички опозиционни сили, с молба всеки лидер да преглътне егото си в името на спасението на България от мутрите, неграмотността и корупцията.

Целият разговор може да гледате тук:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8276

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8277

 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.