Осъждаме атаките срещу кюрдите!

Прочетете още
Членът на широкото ръководство на „Движение ЗАЕДНО за промяна“ и представител на кюрдските социалдемократи в България – Саид Хусейни ни информира за тревожни събития, с които може да се запознаете по-долу:
В ранните часове на сряда, 17 юни 2020 г., Ислямският революционен гвардейски корпус (IRGC) насочи тежък артилерийски огън по базите на Демократическата партия на Ирански Кюрдистан.
За втори пореден ден IRGC продължи да обстрелва базите на ДПИК по границите в близост до Алане, Хаджи Омаран, Чоман и Сеадакан на територията на регионалното правителство на Кюрдистан.
Военните бази на силите на Пешмерга на ДПИК  са целта на тази артилерийска бомбардировка от терористите на IRGC.
Терористичната организация на IRGC използва оръдия и „Катюша“ в това нападение, а разузнавателните дронове IRGC постоянно летят в района през последните два дни.
Този район се подлага на последователни артилерийски обстрели на далечни разстояния от вчера на 16 юни.
Досега не е имало съобщения за жертви, но много стопанства в района бяха намалени до пепел от безразборното обстрел на района.
Бомбардировката на региона е пряко предназначена да навреди на кюрдския народ, да унищожи естествената и богата среда на Кюрдистан и да измести фокуса от критичните вътрешни предизвикателства, пред които режимът е изправен в момента.
Ние категорично осъждаме безразборното бомбардиране на ферми и добитък от селяните в този район от терористичната организация на IRGC и призоваваме международното общество и чуждестранните правителства да се противопоставят на това престъпно поведение на иранския режим.  Искаме също така правителствата на Ирак  да имат правилен отговор на това нарушение на иранския режим на принципа на добросъседство.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.