Пенсии, земеделие, икономика

Прочетете още

На 16ти юни се проведе поредния брой на предаването „Заедно, българи“ с водещ проф. Александър Томов.

Първият гост бе лидерът на Новия Пенсионерски Съюз – Петър Петров. Петров представи структура на пенсиите на българските пенсионери. Според данните представени от Петров 1 млн. пенсионери получават пенсии в размер до официално обявения праг на бедността – 363 лв. Още над 600 000 души, които не са пенсионери също имат месечни доходи в размер до 363 лв. Поясняваме, че това значи разполагаем доход на ден в размер на 12 лв. – храна, битови сметки, лекарства – геноцид!

 

Петров заяви, че Новия пенсионерски съюз ще вземе активно участие в организирания от „Движение ЗАЕДНО за промяна“ протест на 27ми юни (събота) от 11:00ч. пред сградата на Министерски съвет. Протестът е искане за оставка на правителството и за представяне на програма за ускорено икономическо развитие на страната.

Следващият събеседник бе проф. Иван Станков – председател на Националната овцевъдна асоциация, бивш Министър на земеделието. Проф. Станков говори за трайно нарушената структура на българското земеделие – налице са 5-6 зърнени култури, които доминират земеделието, но овощарството, зеленчукопроизводството и животновъдството са тотално занемерени.  По данни представени от проф. Станков животните в българските стопанства от 19 млн. бр. през 1990г. днес са около  3 млн. бр., което е трагично, Пшеницата, която произвеждане е предимно  с ниско качество, внасяме месо и мляко, а делът на земеделието в икономиката е много малък, което е прецедент. Проф. Станков е част от екипа на „Движение ЗАЕДНО за промяна“, който има конкретни предложения за спешни реформи в земеделието и връщане на нормалния баланс в този отрасъл.

 

В третата част на предаването проф. Александър Томов, Бойко Трендафилов и Петър Константинов обсъждаха проведената предния ден конференция за представяне на алтернативна икономическа доктрина от „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

 

Пълен запис на двете части на предаването може да намерите на следните линкове:

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8341

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8342

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.