Отзвук от предаването „Заедно, българи“

Прочетете още

На 23ти юни се излъчи поредния брой на предаването „Заедно, българи!“

Първи гост в студиото бе доц. Атанас Мангъров. Той дискутира с проф. Александър Томов новосъздалия се шум около ковид19 свързан с ежедневното обявяване на повишен брой заразени (не болни лица) в следствие на по-големия брой тествани лица. В крайна сметка процентът на заразени е абсолютно идентичен през последните месеци, откакто ситуацията с ковид19 тормози гражданите. Заразени носители на следи от вируса има, но това не са болни хора, те нямат симптоми и според Мангъров е редно животът да се развива по един нормален и стандартен път. Според проф. Томов е абсурдно поведението на властите, които канят наши и чуждестранни туристи на почивка, защото сме били безопасна дестинация, но същевременно обявяват ежедневно без особен смисъл брой носители на следи от вируса като резултатът е единствено всяване на страх в туристите и това нанася съотвените тежки финансови загуби за туристическия бранш. Българската държава изостави гражданите си по време на ситуацията с ковид19 за разлика от другите държави, които предоставиха безвъзмездни парични средства на всички граждани. Тук Борисов и бандата му дадоха възможност за теглене на кредит и то под условия. Мангъров завърши със съвета гражданите да спазват разпоредбите на министъра на здравеопазването (важно е да се следи всеки час какво се разпорежда, защото няма как неграмотни хора да могат писмено да формулират ясни текстове), но вътрешно да се сигурни, че обстановката не е извънредна, особена или по-различна от всяка друга година.

 

Вторият разговор бе между проф. Томов и проф. Ганчев, които представиха основни положения на Новата икономическа доктрина предложена от екипа икономисти на „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Томов и Ганчев дискутираха защо чуждестранните инвеститори се оттеглят от България и отиват в Сърбия и Румъния, както и други въпроси.

 

Последният разговор бе с д-р Димитър Митев, който прикани българските граждани да подкрепят протеста на Движение ЗАЕДНО за промяна, който ще се проведе на 27ми юни пред Министерски съвет. Митев говори и за последните скандали свързани с примиера – записите, които го уличават в съгласувани действия с прокуратурата, както и скандалните снимки с 1,5 млн.лв. на нощното шкафче на премиера, които възмутиха България и целия свят като очевидно доказателство, че на върха на едрата корупция в България стои именно премиера й.

 

Пълен запис може да наблюдавате на следните линкове:

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8405

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8406

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.