Протест на Движение ЗАЕДНО за промяна

Прочетете още

На 27ми юни 2020г. в гр. София, пред сградата на Министерски съвет се проведе протест организиран от „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Протестът бе под надслов – „Оставка на правителството“ и „Не на корупцията“. Протестът бе обявен с начален час 11:00ч., но още в 10:30ч. заприиждаха недоволни от управлението на Борисов и неговата шайка. Млади, хора на средна възраст и пенсионери се събираха на площада пред Министерски съвет и всеки питаше до кога ще търпим да ни управлява неграмотна мутра, до кога ще бъдем най-бедни, най-рано умиращи, с най-ниски доходи и кога ще стигнем румънци, сърби , поляци, словаци.

Полицейското присъствие бе засилено, но самите униформени също чакаха с интерес началото на мероприятието, за да чуят  общите положение на новата икономическа доктрина изготвена от икономическия екип на „Движение ЗАЕДНО за промяна“ и как и кога е възможно доходите на хората да бъдат повишени. Полицаите стояха подпряни на 15-годишните си автомобили Опел Астра, облечени във вехти униформи и без особено самочувствие предвид празнотата в портфейлите им, при положение, че техните румънски колеги получават над 2,5 пъти по-висок доход.

 

Около 11:30ч. ораторите стартираха. Д-р Радослав Радославов (зам.председател на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица) представи писмо и таблица до гл. прокурор Гешев. Гешев многократно говори за край на криминалния преход, проявява необикновена медийна активност откакто е избран, но удобно пропуска да разследва политици от управляваща партия на най-високо ниво. За да помогнем на г-н Гешев в неговата високоотговорна дейност и да се уверим в чистите му намерения екип икономисти от Движение ЗАЕДНО за промяна изготвиха таблица с 10 приватизационни сделки с ясно определени вид злоупотреба, размер на ощетяването на държавната хазна и кои публични фигури за отговорни за тези сделки. Писмото до Гешев ще бъде входирано в кабинета на гл.прокурор до края на тази седмица.

 

Председателят на Новия пенсионерски съюз – Петър Петров взе думата и в типичния си артистичен стил илюстрира проблемите на пенсионерите и зададе редица въпроси на управляващите.

Проф. Александър Томов – преседател на ПП Българска Социалдемокрация и ръководител на екипа макроикономисти представи общите положения на Новата икономическа доктрина, която предвижда над 20 конкретни проекта, които след осъществяването им ще повишат темповете на икономически растеж, което от своя страна ще даде възможност за повишаване на доходите на хората. Томов заяви, че вече 10 години Борисов е на власт, но очевидно не се справя на държавното кормило – напротив – държавата ни копае дъното на всички негативни класации.

 

Димитър Митев – гл. секретар на ПП БСД – Евролевица и организационен секретар на Движение ЗАЕДНО за промяна откри паметник  на корупцията, който неизненадващо за участниците в митинга подозрително приличаше като образ на министър-преседателя на България.  Манекенът бе облепен с копия на банкноти от по 500 евро, имаше поставено лого на мутренската компания СИК, логото на ФК „Витоша Бистрица“ и други елементи характерни за житейския път и предпочитания на Бойко Борисов. Митев заяви, че много чуждестранни медии, български разследващи журналисти и пострадали граждани и инвеститори твърдяха през годините, че главата на корупцията в България  е Бойко Борисов и това вече се потвърди през последната седмица със снимките, на които се вижда, че в нощното шкафче на премиера има над 1,5 млн лв. в евро.

С викове „Оставка, оставка“ и „оставка, съд, затвор“ протестиращите се обърнаха към управляващите многократно.

Ръководството на Движение ЗАЕДНО за промяна е убедено, че единственият начин да бъде свален престъпно-олигархичния модел на Борисов и шайката е нужно широко опозиционно обединение. В тази връзка за участие в протеста бяха поканени всички политически партии извън тези в парламента, защото считаме, че сред парламентарно представените партии опозиция на ГЕРБ няма. За съжаление само две от всички над 60 поканени се отзоваха, а именно партия „Възраждане“ и Коалиция „Ние, гражданите“. От името на партия „Възраждане“ изказване направи Деян Николов – секретар на Възраждане София, който заяви, че напълно споделя мотивите на Движение ЗАЕДНО за промяна за искане на оставка на правителството.

Протестът завърши с изпълнение на символична песен и издигане на познатия плакат „Бойко, иди си!“.

Още за протеста може да видите от следните публикации:

https://bnr.bg/post/101300865/protest-s-iskane-za-ostavkata-na-pravitelstvoto-pred-sgradata-na-ms

https://www.youtube.com/watch?v=YpL9I8V0MGk

https://news.bg/politics/protest-pod-prozortsite-na-borisov-poiska-ostavkata-na-pravitelstvoto.html

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.