Протести и пореден провал в Брюксел

Прочетете още

На 21 юли се излъчи поредния брой на предаването „Заедно, българи“. Гости в студиото на проф. Александър Томов бяха трима млади души, които участват активно в анти-правителствените протести от последните дни, а именно Милена Пешева от гр. София, Кристиян Калчев – общински съветник от Движение ЗАЕДНО за промяна в община Тутракан и Христо Станев – предприемач от гр. София.

Милена Пешева е била член на ПП ГЕРБ преди години, но отвратена от алчността, далавераджийството и корупционността на хората в партията на Борисов тя напуска омерзена. Тя даде пример за корупция в сферата на храните.

 

Кристиян Калчев говори за мотивите и исканията на младите на протестите срещу мутрите.

Христо Станев заяви, че законите и правилата в България трябва да се прилагат еднакво за всички и, че младите хора искат прости неща, за да останат и живеят в България като заетост, достойни доходи поне на нивата на Румъния или други държави от централна Европа, еднаква административна и наказателна отговорност, както към редовите граждани, така и към криминалните групи около властта, нормална инфраструктура поне на нивото на държавите от африканския контитент, достойни пенсии, които да достигнат нивата поне на Албания (305 лв минимална пенсия) или Румъния (511 лв минимална пенсия) и т.н.

Във втората част на предаването проф. Томов и проф. Ганчо Ганчев разясниха информациите относно „успехите“ на Бойко Борисов е Брюксел при обсъждането на бюджета на ЕС до 2027г. България като най-изостанала държава не получи повече пари за кохезия, а далеч по-развита държава като Гърция получи възможност за усвояване на средства почти три пъти повече от България за седем годишния период. При средна усвояемост на проектно финансиране за периода 2013-2020г. под 40% сумата, която България ще усвои ако ГЕРБ продължават да са на власт ще бъде доста под 29 милиарда обявени от Борисов с апломб. Пореден международен провал на Борисов, поредно продължаващо изоставане за България – държавата на дъното на Европа, най-бедна, най-корумпирана, най-умираща и най-изчезваща.

 

Пълен запис на двата разговора може да намерите на следните линкове:

 

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8666

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8667

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.