Защо протестирам и призовавам за оставки!

Прочетете още

Протестирам, защото не искам повече нашата България да бъде най-бедната и най-корумпираната страна в Европа и съм убеден, че това може да бъде променено с Нова икономическа доктрина за ускорено развитие!

Протестирам срещу подмяната на основни принципи на демокрацията с контрол върху медиите и върху водещи магистрати, което се извършва през последните две десетилетия!

Протестирам, защото всички правителства на България през последния четвърт век допуснаха растяща корупция по високите етажи на властта, която при управлението на Б. Борисов достигна разрушителни размери!

Искам оставката на Б. Борисов, защото през последните години се забърка лично в организацията на корупционни сделки!

Протестирам срещу принизяването от правителството на Борисов на науката и образованието, на културата и иновациите, което в крайна сметка доведе до изоставането на страната от всички други европейски страни!

Протестирам срещу отстраняването на неудобни политици и бизнесмени, прехвърлянето на милиарди публични средства и активи в ръцете на свои приближени!

Ходя на протести, защото приемам, че е позорно по-опитните българи да си стоят вкъщи, а младите да носят сами тежестта на бунта и че е погрешно съвременните български поколения да бъдат разделяни и противопоставяни!

Искам оставката на сегашното правителство, защото отказва да извърши необходимите реформи за модернизация на страната!

Искам оставката на Борисов и заради бягството от лична отговорност и липсата на мъжество след публикуването на компроментиращи снимки с големи суми пари от личната му резиденция!

Искам оставката на главния прокурор Иван Гешев заради отказа му или протакането при разследване на членове на правителството, включително премиера, въпреки обещанията му да няма недосегаеми!

Имам пълното морално право да протестирам и да искам оставки, защото съм принципен противник на политиката на Прехода като вече 27 години съм в ясна опозиция на всички управлявали от тогава правителства:

-         На правителството на Ж. Виденов – заради сбърканата финансова политика довела страната до хиперинфлация през 1997г.;

-         На правителството на И. Костов  – заради хаотичната и объркана приватизация довела до фалита на стотици български предприятия;

-         На правителството на С. Сакскобургготски  – поради разгърналата се по време на неговия мандат корупция и продажбата на безценица на най-големи български предприятия;

-         На правителството на С. Станишев, което незаконно прехвърли в частни джобове имоти за над 2,5 млрд. лева чрез т.нар. „замени“ на гори и земи;

-         На правителствата на Б. Борисов, които превърнаха корупцията в начин на управление и принизиха българската държавност.

Имам моралното право да протестирам за това и, че след 8-годишен процес-репресия доказах своята невинност и претендирам за човешка порядъчност и живот съобразен  с българските закони. За тези 8 години 4 съдийски състава признаха, че нямам нито 1 лев присвоен от ЦСКА и „Кремиковци“ АД, а тъкмо обраното – осигурил съм милионни инвестиции и в двете дружества.

Не съм участвал в нито една приватизационна сделка, в нито една държавна поръчка, защото смятам, че ако искаме да работим за народа и държавата си трябва да се научим на въздържание и да защитаваме публичната собственост.

Като изхождам от всичко това и от 30те години политически опит съм убеден, че страната има нужда от генерална политическа промяна – нова икономическа и социална политика, ново правителство, съществени промени в съдебната система!

Нека се обединим за промяна!

Заедно да обновим България!

проф. Александър Томов.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.