Автошествие „По пътя на корупцията на Бойко Борисов“

Прочетете още

На 8ми август 2020г. по улиците на град София се проведе протестно автошествие „По пътя на корупцията на Бойко Борисов“. В шествието участваха над 30 автомобила, които минаха през „Булгартабак“ – престъпно приватизирано предприятие, впоследствие затрито от Пеевски с помощта на Борисов; през Министерство на спорта, където попитахме за злоупотребите и присвояването на средства при строежа на спортни зали, защо българския спорт затъва и най-вече футбола ни; през Министерство на финансите – да попитаме колко пари от чекмеджето на Бойко са дошли от Божков през Горанов за сметка на пропуснатите 700 млн. лв. от държавата такси върху хазарта; през Министерство на здравеопазването да попитаме защо МЗ не спазва закона и не подсигури безплатни маски и други предпазни средства на населението, както е записано в чл. 63 от Закона за здравето; пред посолството на Франция и на Германия връчихме писма, които питат защо Меркел и Макрон толерират правителството на Борисов, което присвоява незаконно чрез корупция парите на немските и френски данъкоплатци, продава българско (европейско гражданство) на терористи и престъпници и т.н.

На всяка от спирките автошествието спираше и говорители задаваха редица неудобни въпроси. Преминавайки през палатковия лагер срещу Министерски съвет получихме аплодисменти от всички присъстващи там.

В края на шествието отидохме пред Министерски съвет да издирим Бойко Борисов и да му връчим символичен еднопосочен БИЛЕТ за Барселона, където да отиде и навести купената с пари от корупция и кражби къща за 2 млн. евро, да види жена си и детето си, а за топлото посрещане на Борисов ще се погрижат разследващата полиция на Каталуня, които вече публично изявиха интерес към инвестицията на Борисов и произхода на парите.

„Движение ЗАЕДНО за промяна“ и ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ продължават да са основна част от протестите с искане за оставка на мутрите и организиране на служебен кабинет от Президента Румен Радев, който да разкрие доколкото може далаверите на ГЕРБ в рамките на тези три месеца и да проведе едни честни и справедливи избори – за пръв път от много години насам – докато Цветанов мачкаше демокрацията в страната.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.