Протест пред посолството на Испания и писмо до посланика

Прочетете още

Движение ЗАЕДНО за промяна и други участници в анти-правителствените прояви организираме протест пред посолството на Кралство Испания на 26ти август, сряда, 17:00ч. на ул. Шейново“ 27 пред входа на посолството.
Протестът ще се проведе под наслов: „Къщата в Барселона – корупция в най-чистия й вид – искаме разследване и действия!“
На посланика на Кралство Испания е изпратено на хартиен носител следното писмо, което е и основанието да проведем протеста именно там:
На вниманието на г-н Алехадро Поланко Мата
Посланик на Кралство Испания в Република България
Ваше Превъзходителство,
Както е известно на българската общественост полицията в Каталуня, Испания разследва прехвърлянето на значителни суми (до 8 млн. евро) в полза на семейството на г-жа Борислава Йовчева. Не е тайна, че г-жа Йовчева е живяла заедно със сегашния български премиер Бойко Борисов. Същевременно от материали в испанските медии е видно, че основните суми са прехвърлени през кипърски офшорки чрез българските граждани Иван Саздов и Петър Христов. По безспорен начин ние установихме, че министър-председателят Борисов е принуждавал чужди инвеститори да сключват неизгодни договори с близки до него бизнесмени в частност с лицето Иван Саздов. Към настоящото писмо прилагаме Договор между фирмата на инвеститора от Хонг Конг Стивън Ло и Иван Саздов на стойност 34 млн. лв. Реализацията на този договор очевидно е свързана с компенсирането на Иван Саздов в полза на г-жа Йовчева. Смятаме, че този документ ще докаже финансовата връзка между българския премиер и лицето Саздов от една страната, както и между Иван Саздов и г-жа Йовчева.
Борбата срещу корупцията е обща задача на всички европейски държави. За нас изясняването  на истината около случая „Барселона“ е също толкова скъп, колкото и на испанската полиция и на испанските медии.
Моля, да предадете приложения договор на разследващите органи в Барселона.
Уважаеми г-н Посланик,
Вашият крал Хуан Карлос напусна Испания, за да не влияе на разследването след обвинения за корупция във връзка със строеж на  железопътна линия  в Саудитска Арабия. За съжаление нашите политици нямат достойнството да подадат оставка  след редица корупционни скандали, което провокира и нашите справедливи протести – на живущите в най-бедната, най-обезлюдяващата се и най-корумпирана държава в Европа.
Г-н Мата, Вие сте бил посланик в Мавритания, Алжир, Мароко, но едва ли сте виждал такова неграмотно и гротескно управление, което да рекетира всеки български бизнесмен или потенциален чуждестранен инвеститор. Поради това, днес, след 10-годишно управление на ГЕРБ сме на 10-годишно дъно по преки чуждестранни инвестиции. Обърнахме се и до българската прокуратура, но за съжаление, настоящият главен прокурор, въпреки публичното деклариране на решителни действия за борба с корупцията пренебрегва този случай, за разлика от испанските си колеги.
На 26ти август, от 17:00ч. протестиращи срещу корупцията в България ще се съберем пред посолството на Испания на адрес гр. София, ул. „Шейново“ 27 на мирен протест  с призив за активни действия от страна на разследващите органи на Испания тъй като нито за нас, нито за Вас е допустимо корупционните пари на Бойко Борисов да бъдат „изпирани“ във Вашата държава. Ще се радваме да се видим и да поговорим с Вас или Ваш представител.
Анти-корупционна комисия
Движение ЗАЕДНО за промяна

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.