Протест пред посолството на Испания

Прочетете още
Толерира и подкрепя ли испанската държава корупцията? Този въпрос отправиха протестиращи пред посолството на Кралство Испания у нас.
„Ние считаме, че на върха на корупцията в България е министър-председателят Бойко Борисов. Това става по няколко начина – чрез отчисляване на средства от обществени поръчки, чрез рекет на бизнесмени, както и чрез изнудване на чуждестранни инвеститори“, заяви Димитър Митев, организационен секретар на „Движение ЗАЕДНО за промяна“ и гл. секретар на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица.
Протестът е под надслов „Къщата в Барселона – корупция в най-чистия ѝ вид – искаме разследване и действия!“. Въпреки многократното заявяване на премиера, че нито той, нито близки до него хора притежават имот в Барселона, протестиращите настояват за яснота около разследването на властите в Мадрид.
„Ние не сме симпатизанти на Васил Божков, но от няколко места се потвърждава това, че неговото неплащане на 700 млн. лева държавни такси, по линията на хазарта, е било компенсирано с кешово ресто“, коментира още Димитър Митев.
От „Движение ЗАЕДНО за промяна“ са подготвили още писмо и придружаващи документи, адресирани до испанския посланик у нас, в което са написали: „Борбата срещу корупцията е обща задача на всички европейски държави. За нас изясняването на истината около случая „Барселона“ е също толкова скъп, колкото и на испанската полиция и на испанските медии“.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.