Младите и промяна, икономика, геополитика

Прочетете още

На 15ти септември бе излъчен поредния брой на предаването „Заедно, българи“ с водещ проф. Александър Томов.

 

В първата част участваха граждански активни млади хора. Първа бе председателят на Националния младежки форум – Симона Димитрова. Тя говори за НМФ като организация, цели, идеи и дейности. Говори и по темата за нестихващите анти-правителствени протести и участието на младите хора.

 

Във втората част  говориха трима млади политолози и симпатизанти на Движение ЗАЕДНО за промяна – Димитър  Мутафчиев, Николай Петров и Камелия Бранкова. Те говориха за причините за участието в анти-правителствените протести на толкова много млади хора, необходимостта от повишаване на доходите от труд, с което да се спре миграцията посока чужбина.

След младите надежди за промяна трибуна получи уважаваният икономист от БАН – проф. Гарабен Минасян, който заедно с водещия проф. Александър Томов обсъдиха Новата икономическа доктрина, която ще бъде представена на Националната конференция на Движение ЗАЕДНО за промяна под надслов „Има алтернатива“, която ще се проведе тази неделя, 20ти септември, от 12:00ч. в гр. София. Проф. Минасян и проф. Томов се съгласиха в базовия макроикономически постулат, че публичните и частните инвестиции в производства с висока добавена стойност трябва да вървят „ръка за ръка“. В България обаче и държавните инвестиции в такъв тип производства и дейности и преките чуждестранни инвестиции са почти на нулево ниво.

Проф. Томов завърши политическия си анализ и обзор  с коментар върху един от най-популярните седмичници в Европа – немския „Шпигел“ с над 800 000 тираж, който в статия от преди няколко дни анализира координирани действия на Бойко Борисов с властта в Турция по незаконно предаване на политически противници на президента на Турция Ердоган. Когато авторитетно издание като „Шпигел“ напише подобно нещо това е геополитическо предупреждения за страната ни…стига да има кой да го разбира.

 

В очакване на голямата национална конференция на „Движение ЗАЕДНО за промяна“, където ясно ще покажем, че протестиращите знаем какво искаме след оставката на мутрите, проф. Томов се раздели със зрителите.

 

Цялата дискусия може да наблюдавате тук:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8870

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8871

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.