Професорите в атака срещу неграмотниците от ГЕРБ!

Прочетете още

На 27ми октомври ефирът на ТВ Евроком отново стана трибуна за професионални и експерни диспути между проф. Томов  и неговите гости в предаването „Заедно, българи!“

Първи участва проф. Румен Гечев, икономист, народен представител. Проф. Томов и проф. Гечев обсъдиха изминалия конгрес на БСП и заявената необходимост от създаване на единен, широк, общ политически фронт, който да се противопостави на ГЕРБ и нейните сателити. Професорите коментираха и поредния държавен заем взет от ГЕРБ и обявен с тържествен апломб като заем с много ниски лихви. Професорите разясниха цялата дългова и инвестиционна политика с държавни средства и ценни книжа на ГЕРБ, която е категорично губеща, недалновидна, неграмотна. Проф. Гечев бе възмутен как при обсъждането на държавния бюджет за т.г. управляващите не са могли да обяснят за какво ще им послужат предвидените заемни средства, но според него това ще бъде за раздаване на предизборни подаръци „от джипката“, който ще бъдат плащани години наред от българския народ.

Следващият гост бе отново професор – Лъчезар Аврамов от БАН. Той говори за писмото, което той инициира с остра критика срещу премиера и партията му и искане за оставка на неграмоното управление на ГЕРБ. Писмото е подписано от над 200 учени като броят им нараства.

Димитър Митев – гл. секретар на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица и Движение ЗАЕДНО за промяна и Веселин Величков – част от градското ръководство на Движението говориха за протестите, участието на младите в тях и изминалата Национална конференция на Движение ЗАЕДНО за промяна.

В заключението си проф. Александър Томов представи поредната обидна, но обективна публикация на престижното немско издание „Welt”, която е озаглавена „Германия – ти плащаш за един отровен режим в България“.

 

Цялото предаване може да наблюдавате тук:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8976

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/8977

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.