Криза в пенсионната система, студентски протести и съпоставка на Борисов и други европейски лидери

Прочетете още

На 20ти октомври се проведе поредния брой на предаването „Заедно, българи“  с водещ проф. Александър Томов – председател на ПП БСДЕ – част от Движение ЗАЕДНО за промяна.

В първата част на предаването гостува експертът по пенсионни и въпроси на социалната система и бивш министър – Иван Нейков. Той изрази възмущение от продължаващата липса на справедливост при формиране на пенсиите – хора с еднакъв стаж и осигурителен доход да получават различни пенсии. Нейков посочи, че  е много тревожно, че през следващата година бюджетът на НОИ формиран от социално-осигурителните вноски на гражданите ще може да покрие едва 50% от пенсиите, а останалата част трябва да се финансира от държавния бюджет. Той определи добавките от 50лв към пенсиите като предизборна агитация и част от кампанията на управляващите.

Следващите гости бяха млади студенти по право и политология от Софийския университет и УНСС, които са организатори на протести на студенти в подкрепа на анти-правителствените протест от последните три месеца. Младите студенти изложиха много ясно и конкретно своите мотиви да са недоволни от сегашната неграмотна и мутренска власт.

Темата с протестите бе продължена и от ген. Димитър Шивиков, който обяви, че на 1ви ноември т.г. ще проведе среща на представители на организаторите на протестите.

В заключение проф. Томов направи интерес паралел между Бойко Борисов и други лидери на държави в ЕС по няколко показателя. Без изненада, г-н Борисов отново се оказа на дъното по всички критерии. Цялото предаване може да видите на следните линкове:

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9159

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9160

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.