Бюджет 2021 – неграмотност и продължаващо изоставане

Прочетете още

На 27ми октомври се проведе поредния брой на предаването „Заедно, българи“ с водещ проф. Александър Томов – лидер на българската социалдемокрация, част от „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

Първи гост бе проф. Ганчо Ганчев – част от екипа на Движение ЗАЕДНО за промяна. Заедно с проф. Томов обсъдиха проекта за бюджет на България за 2021г. Твърденията на властта, че той е „антипандемичен“ е несъстоятелно – средствата за здравеопазване не са приоритет, нито пък има някаква визия как да се задържат бягащите от страната млади български лекари. Това е бюджет на продължаващо изоставане спрямо Румъния, бе заключението на професорите.

Втори гост бе председателят на Българската газова асоциация – Пламен Павлов, който коментира проблемите на енергетиката, най-високите цени за индустриален ток, минималната битова газификация в страната ни, въглеродните емисии от ТЕЦ-овете в старозагорско и т.н.

Третият гост беше на д-р Искрен Ивано от катедра „Политология“ в Софийския университет, който направи анализ на предизборната кампания в САЩ, както и основните тези застъпени от кандидатите. Прогнозата на д-р Иванов е, че след предстоящите избори Доналд Тръмп ще запази  своя пост.

В края на предаването проф. Томов анализира интервюто на Доналд Туск пред „Свободна Европа“ от изминалата седмица, в което той защитава корупционното и неграмотно управление на Борисов. Туск е известен в Полша като подкрепящ анти-корупционни движения и такива в защита на правата на хората и жените. Но да защитаваш човек като Борисов, който доведе България до рекорден отлив на чуждестранни инвестиции, масово бягство на млади хора, поголовна бедност и геноцид над пенсионерите и то само заради корупцията и неграмостността на Борисов и неговите платени лакеи е абсурдно, неевропейско и увеличаващо скептицизма в ЕС и неговите лидери. Българските граждани очакват ЕС да е коректив на мутрите, а не да поддържа тяхното неграмотно и рекетиращо хората и бизнеса управление.

 

 

Цялата дискусия може да гледате тук:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9225

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9226

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9227

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.