Неадекватните мерки на властта – пореден или последен пирон в ковчега на българите?

Прочетете още

На 30ти октомври т.г. в страната със заповед на Министъра на здравеопазването известен в публичното пространство като министър „ботокс“ бяха въведени нови т.нар. „противоепидемични“ мерки.

Мерките на правителството на мутрите всъщност представлява безразборно затваряне на сектори от икономиката без  каквато й да е доказана връзка или зависимост с разпространението на ковид-19. Естествено, в познатия стил –  с никакви или подигравателни компенсации. Фитнес-залите, където младите и здрави хора каляват своите организми и имунитет се затварят, защото били „развъдници за ковид-19“. В същото време закритите плувни басейни и техните малки съблекални са безопасни, според мутрите и техните лакеи.

Недоумение буди и затварянето на търговските центрове тип „мол“ при положение, че остават да работят подобни по мащаб и разпределение големи хипермаркети за детски играчки и строителни материали.

Неадекватността и малоумието на мутрите и глашатая на техните безумия – министър „ботокс“ предизвикаха справедливото недоволство на няколко стотин български граждани, сред които и представители на БСД – Евролевица, част от Движение ЗАЕДНО за промяна. В сутринта на сряда бяхме пред сградата на Министерски съвет, за да изразим своето недоволство. Сградата бе охранявана от служители на МВР, които от своя страна в неделя, 29.11.20г. протестираха за увеличение на трудовите им възнаграждения. Съвременната българска история не помни бунтове за пари да се организират и осъщестяват от държавни служители в сектор „сигурност“, но при управлението на Бойко Борисов дори немислимото става възможно.

Хиляди семейства от ресторантьорския бранш са оставени посред зима без доходи, както и хиляди служите в частни образователни институции и подобни. А родителите при неработещи ясли и детски градини спират да работят, за да гледат децата си – този път с неплатен отпуск, защото платеният вече бе изразходен през пролетта. Единствените доволни от ситуацията са държавните служители, чиято и без това неголяма трудова натовареност еволюира или деградира в платено лежане вкъщи.

Оставка на мутрите и неграмотните – това е искането на българските социалдемократи – всеки ден на власт тези хора погребват и малкото останало от човешкия потенциал на държавата ни.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.