Обезправените жени, как да останат младите в България и тримата професори за икономиката

Прочетете още

Насилието над жени, липсата на равенство с мъжете и липсата на съдействие и помощ от държавните институции – с тези тревожни констатации Зоя Димитрова започна своя разговор с проф. Александър Томов в поредния брой на предаването „Заедно, българи!“ Тя участва като доброволец в неправителствена организация за помощ на пострадали жени и даде няколко фрапантни примери за пострадали жени потърсили помощ, но не е от държавните институции, а от неправителствени организации. Жената, майката – тя възпитава в новото и бъдещо поколение на страната култура, морал, житейски принципи, любов към Родината и т.н. Г-жа Димитрова, която оглавява женското движение в рамките на Движение ЗАЕДНО за промяна говори за нуждата от психологическа подкрепа и профилактика на психическото здраве на цялото население, защото психическото здраве и не по-малко важно от физическото.

Във втората част на предаването проф. Томов говори с младите студенти – Денис Иванов и Мартин Керкелев, които в рамките на Движение ЗАЕДНО за промяна оглавяват група на младите хора „Да останем в България!“. Те отговориха на въпросите защо младите напускат страната и, че най-ниските доходи в Европа – българските за един й същи труд спрямо останалите държави от източна, централна и западна Европа са основната причина за трайна миграция, която обезлюдява държавата ни. Именно затова надеждата на младите българи е „Новата икономическа доктрина за ускорено развитие на България“ разработена от професорите на Движение ЗАЕДНО за промяна.

В третата част на предаването Триото професори на Движение ЗАЕДНО за промяна – проф. Минасян, проф. Томов и проф. Ганчев говориха по темата кой колко изхарчи за стимулиране на икономиката си за преодоляване на последствията от Ковид 19. България не просто отдели най-малък дял от БВП, но и даде парите не за инвестиции, дълготрайни активи и добавена стойност, а за еднократно минимално битово потребление. Между другото бе посочено, че преките чуждестранни инвестиции през 2020г. са 12 пъти по-ниски като размер в сравнение с 2008г.

 

Проф. Томов завърши предаването с информиране на обществеността, че на 17ти януари 2020г. от 12:00ч. в Пресклуба на БТА Движение ЗАЕДНО за промяна ще обяви формата си на участие на предстоящите избори.

Цялото предаване може да гледате на следните линкове:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9914

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/9915

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.