Движение ЗАЕДНО за промяна ще участва на предстоящите парламентарни избори като Коалиция от политически партии и граждански организации.

Прочетете още

Движение ЗАЕДНО за промяна ще участва на предстоящите парламентарни избори като Коалиция от политически партии и граждански организации. Това бе обявено на нарочна пресконференция в Преслуба на БТА в гр. София на 17ти януари. Организациите участнички ще се увеличават обединени от Програмата за ускорено икономическо развитие на страната. Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ е известна в обществеността като Коалицията на знанието като контрапункт на неграмотността и пошлостта, която доминира вече 10 години във властта. Призоваваме всички уважаващи и притежаващи знание и интелект да участват и подкрепят Движение ЗАЕДНО за промяна.

Сред организациите са:

1. Асоциация за подкрепа на малкия и средния бизнес

/Жулиета Тасева/

2. Гражданско сдружение за защита правата на жените

/Зоя Петрова./

3. Младежко обединение „Да останем в България!“

/Мартин Каркелев/

4. Политическа партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“

/д-р  Радослав Радославов/

5. Съюз на запасните войни „В служба на отечеството“/

/ген. Димитър Шивиков/

6. Политическа партия „Родолюбие 2000“

/Юлиан Иванов/

7. Икономически екип разработил ,, Нова икономическа и социална доктрина за ускорено развитие на България‘‘

/проф. Александър Томов/

8. Сдружение за прилагане на нова енергийна стратегия за България

/Павел Павлов/

9. Политическа партия „Европейска сигурност и интеграция“

/Тома Томов/

10.  Сдружение  за нова държавна политика в областта на науката и технологиите

/проф. Лъчезар Аврамов/

11.  Нов пенсионерски съюз

/проф. Гена Велковска/

12.  Програма за национално помирение и единение

/проф. Трендафил Митев/

 

 

Бе приет и призив до всички опозиционни политически партии и организации, чийто текст публикуваме по-долу:

 

Към всички българи

Към всички политически партии и граждански организации, които искат промяна в България

ПРИЗИВ ЗА ЕДИНСТВО

 

Уважаеми Дами и Господа,

Изборите за нов парламент насрочени за 4ти април променят рязко политическата обстановка в страната. Всички ние, които искаме промяна в България трябва да си дадем сметка, че тези избори са необичайни по характер. Те се провеждат в условията на пандемия, насаден страх, икономическа рецесия и растяща безработица.

Убедени сме, че след 10г. управление ГЕРБ и неговите присъдружни партии не могат да спрат нито демографската катастрофа, нито изоставането от другите европейски страни, нито корупцията. Но същевременно трябва да си дадем сметка, че управляващият едноличен, авторитарен режим няма да се спре пред нищо,  за да запази властта си. Той ще използва страха от Ковид като свое оръжие, ще продължава да мачка медиите и бизнеса.

Политическата история на човечеството е доказала, че авторитарни режими не се побеждават с дребни сметки и лидерски егоизъм. Борбата за четири, шест или десет на сто от гласовете е несериозна, дребна борба за малки цели. И характерът на днешната българска власт и пандемичната обстановка категорично налагат незабавно да се формира максимално широка предизборна коалиция.

Така коалиция трябва да бъде изградена не на тясно идеологически характер, а само като програмна коалиция обединена около нови цели и идеи за нов икономически растеж, по-високи доходи и безкомпромисна борба с корупцията.

Такава коалиция трябва да обхване не само основните парламентарни  и извънпарламентарни опозиционни партии, но и повечето граждански сдружения, които са недоволни от сегашната власт.

Такава коалиция следва да запали искарата на надежда, че България може да се откъсне от дъното на европейските класации и да догони останалите европейски страни. Тя може да върне вярата в силите на българския народ, да спре обезлюдяването на градове и села и да накара младите хора да останат и да се посветят на Родината си.

Ако успеем в следващите дни и седмици да постигнем такава широка програмна коалиция, тя може със сигурност да се превърне в  първа политическа сила в страната.

Ако не – ние рискуваме да запазим корупционния, авторитарен режим или да хвърлим страната в политическа нестабилност, разкъсан парламент и слаби правителства.

Единството на опозиционните сили днес няма разумна алтернатива. Многоликият характер на протестите от 2020г. не означава многопартийни амбиции, а точно обратното – стремеж към единение. Ето защо – намалете до минимум своя партиен егоизъм, подайте си ръце, започнете незабавни преговори, забравете стари вражди.

Духът и волята за промяна са нашата сила! България часа своя подем! България цяла днес Вази гледа!

 

 

17.01.2021г.

гр. София

Национален координационен съвет на гражданска коалиция

„Движение ЗАЕДНО за промяна“

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.