Румен Радев – изразителят на промяната, Светла Караджова за културата, доц. Мангъров – истината за ваксините!

Прочетете още

 

В началото на предаването “Заедно българи” излъчено на 02.02.21г., водено от проф. Александър Томов, бяха поканени двама политолози, които да коментират изявлението на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, за тяхното решение да се кандидатират за втори президентски мандат. Те анализираха какво се крие зад всичко това, защо на първи февруари беше направен този анонс, каква е целта на президента, какво се крие зад писмото на Движение заедно за промяна, което беше от преди една седмица за подписка в полза на държавния глава и подкрепа за неговата кандидатура за втори президентски мандат. По тези толкова важни теми коментираха доцент Мария Пиргова-преподавател в Софийския университет и доктор Радослав Радославов. Те изказаха своето мнение, подрекепиха президента, че е взел разумно и много навреме решение. Тъй като по този начин Румен Радев заявява своите позиции, превръща се в естествения лидер на протестите, с това действие той слага началото на промяната.

Във втората част на предаването отново гостуваха двама гости и техните имена бяха Светла Караджова-музикален педагог и ръководител на ансамбъла “Славей” и Стефан Иванов, който също е един от ръководителите на ансамбъла и негов художествен ръководител. Освен рестарт на икономиката и рестарт на политиката ние имаме нужда от възраждане на българския дух. Точно поради тази причина бяха поканени тези двама души, тъй като те представляват сърцевината на този национален дух, на това наше национално творчество. Те работят по една нова програма за възраждане на този дух и искат чрез изкуство да достигнат до промяната. Движение заедно за промяна се явява като техен основен помощник, тъй като разработва нова програма точно с такава цел- възраждане на българския дух. Те ще се стремят към правилното разпределение на бюджета относно читалищата, библиотеките, националните ансамбли и много други важни за българското осъзнаване символи.

Последният гост в предаването беше доц. Атанас Мангъров. Преди една година той направи прогнози относно как ще протече пандемията, как ще се развие вируса и до какви последствия ще доведе всичко случващо се. Голяма част от това, което той беше казал стана реалност. През последната една година той се явяваше като “опозиция” по повод на щаба и основните мерки, които се взимаха. Според него грешки на хората, които водеха щаба през този период бяха няколко. Първото нещо, което е затварянето на здрави хора по домовете. Другото е, че с течение на времето тази инфекция започна да се разглежда като много опасна, а тя не е такава, защото смъртността при нея е едва 0,13%, много по-малко от 1%. всичко това е признак на едно неправилно управление. Търсене единствено на лична изгода от управляващите. Друг пример за това е ваксинацията, в България е с прекалено бавно темпо и в близката една година много малко българи ще бъдат ваксинирани повече от веднъж. А за цялостна ваксинация на населението, продължавайки с подобно темпо, ще се случи в рамките от 4 до 5 години, което е страшно много.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.