„Движение ЗАЕДНО за промяна“ за ново правителство и промените в България, които трябва да се случат

Прочетете още

На 16ти февруари се проведе поредния брой на предаването „Заедно, българи!“ Първите минути на предаването преминаха в изключително емоционален монолог от страна на водещия проф. Александър Томов. Той резюмира цялостната ситуация относно предстоящите избори. Неговият апел беше да се използват тези оставащи 10 дни, в които могат да се впишат още партии и един на друг да си подадем ръка, да си помогнем взаимно и ЗАЕДНО да извоюваме ново правителство съставено от грамотни и образовани експерти. Да намалим броя на субектите, които отиват пред избирателите и се явяват на изборите и да консолидираме своя глас. Тези думи бяха насочени към всички и лидери и политически представители.

Първият гост на предаването беше икономическият стратег на Движение ЗАЕДНО за промяна -  проф. Гарабед Минасян. Той коментира какво трябва да направи едно правителство, когато стъпи на власт след изборите, какви решения да приеме, какви промени би следвало да се случат. Трябва да се изгради една нова алтернатива за България. Коментира се какво трябва да се промени, за да има напредък в икономическото развитие в нашата страна-изцяло ново правителство и нов бюджет.

 

Вторият гост в днешното предаване беше известния дисидент, протестиращ и общественик -  Николай Колев- Босия. От скоро стана ясно, че има масово недоволство от това, че хората плащат за нещо, което не получават, а именно услугата на „Топлофикация- София“. Как може да се избегне това и защо толкова дълго време кметицата на София – Йорданка Фандъкова обещаваше, че ще вземе мерки, но все още нищо не се е променило. И поради тази причина беше поканен точно този човек, тъй като в  социалните мрежи предизвика интерес идеята му за т.нар. „индивидуални договори“ между потребителите и  „Топлофикация“. Идеята на тази промяна, която той предлага е, да се застави „Топлофикация“ и потребителите, в случая в София, където собственик е общината  да подпишат индивидуални договори. За да не е нужно хората, които не използват услугите на  „Топлофикация“ да плащат за нея. Не е редно хората да  нямат контрол върху това, което плащат.

Последният гост в  предаването „Заедно, българи!“ беше адв. Пламен Маринов. Той изрази своето мнение за това в какво състояние се намира българската съдебна система. България има доста стабилна система, но проблемът идва от най-висшите слоеве, тъй като всички се подчиняват на няколко души, ако те бъдат корумпирани, нищо хубаво не може да се случи. Целта беше да се каже и да се помогне на хората, да разберат, че им трябва промяна и тя да бъде радикална и тази промяна да не бъде само на думи, както е в последните няколко години, а да има действия. Трябва съдът да не тълкува закона, а законът да бъде единен и да няма противоречива съдебна практика, както в момента става.

Цялото предаване може да намерите на следните линкове:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10243

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10244

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.