Диспут в БНТ с участието на проф. Гена Велковска – 23.06.2021 Г.

Прочетете още

На 23.06.2021г. се излъчи диспут в студиото на БНТ в София, според жребия на ЦИК и споразумението, подписано от БНТ и политическите партии. Участник бе проф. Гена Велковска, кандидат за народен представител от КП “Движение Заедно за промяна” и водач на листите в Търговище и Шумен.
Темите на диспута бяха: „Здравна криза. Социална политика и икономика в условия на пандемия. Борбата с корупцията и престъпността.“
Дискусията стартира и проф. Велковска разясни с какво се различава програмата на КП „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Тя изтъкна, че програмата е изготвена от видни учени и специалисти в областта на финансите, макроикономиката, аграрната икономика, правото и др. Целта на Движението е да се повиши стандартът на българина на база на реализираните проекти. Корупцията – коя е основната причина тя да се появи? Основното, според Гена Велковска , е липсата на контрол на изхода на системата. Тя изброи и секторите, в които корупцията се е развила с пълни темпове. Европейските пари могат ли да стабилизират кризата в България? Закъсня ли Планът за възстановяване и устойчивост? Проф. Велковска разясни детайлно тези въпроси и анализира доктрината на Движението – реформи в контекста на зелената икономика, разрешаване проблема с електронното правителство, стремеж към пълна дигитализация, затваряне на въглищни централи и др. Проф. Велковска дискутира и здравеопазването. Тя твърди, че не сме се справили с тази задача още в началото на пандемията и трябва да има реформа в здравеопазването на всяка цена. Търговски дружества ли трябва да бъдат болниците или не? Проф. Велковска категорично отхвърля това становище.
„Със силна икономика ще се превърнем в силна социална държава! Да оставим такава държава на децата си!“

Линк към нейното участие може да намерите тук:

https://bnt.bg/news/parlamentarni-izbori-2021-disput-ot-sofiya-v299726-296441news.html

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.