Предизборен диспут по БНТ – Благоевград с участието на Елица Димова

Прочетете още

На 25.06.2021г.  по БНТ- Благоевград се проведе предизборен диспут на тема: “ Икономическо развитие и справяне с Ковид кризата. Социални мерки, подпомагане на бизнеса и културата, привличане на чужди инвестиции. Достъп и качествено здравеопазване, опазване на околната среда.” с водеща – Ирина Николова. В него участие взе кандидатът Елица Димова, представител на КП “Движение ЗАЕДНО за промяна”.
По отношение на справянето с последствията от пандемията в областта на икономиката и бизнеса, г-жа Димова коментира, че КП Движение “ЗАЕДНО за промяна” разполага с конкретни предложения за прилагането на т.нар. “Нишова стратегия”, която ще допринесе за ефективна намеса в ключови икономически сектори. Развитието на транспорта също е приоритет за Движението, нашите амбиции са свързани с построяването на три пристанища на р.Дунав, Бургас и Варна. В областта на екологията и био храните, България има потенциал да се превърне в основен износител на селско стопанска продукция, споделя г-жа Димова. Как да ограничим корупцията, за да можем да привлечем чужди инвестиции у нас? Тя ли е основната пречка за доверието от страна на външните инвеститори?
Друг въпрос, който се засегна по време на диспута, беше по отношение на повишаването на средната работна заплата и средната пенсия в България. Г-жа Димова посочи икономиката отново като ключов процес, който е тясно свързан със социалната сфера. Трябва да се наблегне върху данъчното облагане, като се замени плоския данък с прогресивен, за да се намали диференциацията между най-богати и най-бедни. Културните ни обекти също могат да допринесат много за туристическия бизнес, коментира още Елица.
В заключителните си думи, тя призова зрителите да гласуват с номер 1 за КП “Движение ЗАЕДНО за промяна” , разполагаща с конкретна Нова икономическа програма за реализиране на по-високи доходи.
Цялото интервю може да гледате тук:

https://www.facebook.com/bntblagoevgradofficial/videos/196739252240029

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.