Предаването “Заедно,Българи!” – 29.06.2021

Прочетете още

На 29.06.2021г. се проведе поредният брой на предаването „Заедно, българи!“ по ТВ Евроком с водещ проф. Александър Томов, председател на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“,част от Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“.В първата част гости в предаването бяха двама специалисти в областта на криптовалутите – г-н Владислав Драмалиев и г-н Павел Червенков.

Грешка или кражба на държавни биткойни за 13 милиарда лева? Според г-н Драмалиев най-добрият случай е да бъдат официално обявени като конфискувани и след това да бъде проведен публичен търг на който те да бъдат продадени. Как г-н Павел Червенков си обяснява цялата ситуация? Според него, целият процес трябва да бъде ръководен от експерти и в България се спомена изключително малко за тази информация. „Арестувала“ ли е българската прокуратура криптовалути за милиарди? Защо няма официално опровержение и защо се премълчава? Международните медии са убедени,че България притежава такова огромно количество биткойни, но достъп не е бил предоставен. Възможно ли е да са били откраднати тези биткойни? И ще се направи ли разследване по казуса?Във втората част на предаването „Заедно,българи!“ темата за биткойните продължи да се дискутира. Гост е специалистът в областта на финансите – проф. Ганчо Ганчев. Актив ли е биткойнът? Защо БНБ не е реагирала на ситуацията? Според проф. Ганчев има липса на прозрачност и никой не знае какво е станало.

Има определена регламентация по линията на Европейската комисия и Европейската Централна Банка – криптовалутите се разглеждат като финансов актив и той подлежи на деклариране и третиране за данъци. Проф. Ганчев коментира,че ролята на Централната банка при емисия на криптовалути може да нарасне. „Проспала“ ли е държавата 6 милиарда долара? На тези и още много въпроси проф. Ганчо Ганчев отговори изчерпателно. Цялото предаване може да проследите в линковете:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.