проф. Гена Велковска участва в сутрешния блок на БНТ

Прочетете още

На 25.10.2021 г. в предаването „Денят започва“ по БНТ участник бе проф. Гена Велковска – кандидат за депутат от ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“.

Проф. Велковска смята, че България трябва да бъде неизменна част от европейското семейство. Партия БСДЕ има изработена Програма за нова икономическа концепция – ускорен икономически растеж в рамките на следващите години.

Кризата в България е комплексна. Проф. Велковска смята,че всяка криза подлежи на управление. В България има няколко кризи – икономическа, бюджетна, демографска и най-вече здравна. Икономиката трябва да  произвежда адекватно търсене, да осигурява заетост и да бъде основен двигател в политиката. Необходимо е участието на чуждестранни инвеститори, но е възможно и да се стимулират българските инвеститори и да се осигури нужният икономически климат и това се постига чрез ефективно законодателство.

Главният фокус на всяко правителство би трябвало бъде бюджетът като най-значима част да бъде приходната част. Според проф. Велковска се изисква регулиране на политическите процеси и участие на държавата без индиректни методи.

Цялото интервю можете да проследите тук:

https://bnt.bg/news/prof-gena-velkovska-kandidat-za-deputat-ot-pp-balgarska-socialdemokraciya-evrolevica-v305902-299591news.html

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.