Предизборен диспут по радио „БНР-Пловдив“ с участието на Стефан Харизанов – 28.10.2021

Прочетете още

На 28.10.2021 г. се проведе безплатен диспут по Радио Пловдив. Темата бе „България по пътя на успеха. Предизвикателства, управленски приоритети и политики за развитие на региона и страната“. Участник бе Стефан Харизанов –  представител на партия Българска Социалдемокрация – Евролевица.

Може ли България да тръгне по пътя на успеха? Според Стефан Харизанов успехът се дължи на възможността на българския народ да увеличи материалните си възможности. Важно е членството ни в ЕС, което подпомага да се случват по-добри неща за страната. Темата относно демографската криза се засегна – българската нация ще оцелее ли в близките 20-30 години? Трябва да има изградени виждания на държавно ниво; подобряване системата на образованието и целенасочена държавна политика.

Стефан Харизанов коментира и ситуацията с Ковид-19 – решения за излизане от здравната криза. Според него трябва да има дисциплина и подчинение на законите и либерално виждане – кампания за ваксинация.

Образованието в криза ли е? Според Стефан Харизанов е в криза. И то заради мерките, които се предприемат. Дистанционният начин не е добре обмислен. По-подходяща е тази форма за хората,които учат различни специалности във висшето образование.

Темата за енергетиката бе засегната. Той коментира зелената сделка; дострояването на АЕЦ  „Белене“, регулиране на електроенергия от АЕЦ Козлодуй. Необходимо е да се подкрепи плана на бъдещото правителство – да се разработи идея как да се премине от въглища към други способи за енергия.

Целият диспут можете да проследите тук:

https://fb.watch/8-HHoplK6e/

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.