В “Денят започва с Георги Любенов” гост бе проф. Александър Томов – 30.10.2021

Прочетете още

На 30.10.2021 г. в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ участник бе проф. Александър Томов – кандидат за президент и лидер на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“.

Българският народ не е наясно за това кой какво предлага от изход на кризата. България е в здравна, демографска, икономическа,политическа криза и е изостанала драстично от другите страни. Как да се преодолее това изоставане? Основната мотивация е разработеният от макроикономисти проект за изоставането на България и достигане до нивата на Унгария, Естония, Словакия.

Проф. Томов анализира и Ковид ситуацията и как се отразява тя по време на избори.

Инфлацията, според проф. Томов, е могла да бъде овладяна по-рано. Хиляди грешки се направени, което е израз на слабост от страна на политическата класа. Той коментира и актуализацията на бюджет 20/21. Според него той е бил актуализиран по една линия – да се дадат повече пари на пенсионерите. Раздали са се, но инфлацията „ги изяде“. Александър Томов каза още,че Планът за възстановяване е закъснял.

Цялото интервю можете да проследите тук:

https://bnt.bg/news/prof-aleksandar-tomov-kandidat-za-prezident-izdignat-ot-pp-balgarska-socialdemokraciya-evrolevica-v306312-299819news.html

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.