Предизборен дебат по БНТ с участието на проф. Александър Томов – 01.11.2021

Прочетете още

На 01.11.2021 г. се проведе дебат на тема: „За правомощията на президента и ролята му при разрешаването на кризи; за четвъртата вълна на вируса и натиска върху здравната система; за енергийните приоритети и външната политика, която България води; за националната сигурност и отбраната“. В дебата взе участие проф. Александър Томов – лидер на партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ и кандидат за президент.
Според проф. Томов България е в тежка криза. Има драстична липса на дебат, защото участниците се крият.
Той коментира разработената програма от голяма група учени, част от партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“, която е за ускорено икономическо развитие. Президентът е фигура, която трябва да има значителни заслуги пред нацията, да има достатъчен опит и комплексна подготовка.
Президентската институция е притискана и омаловажавана – не изразява националния възглед. И затова има нелепо управление на здравната криза.
Относно енергийната криза проф. Томов анализира, че сериозни грешки са допуснати от двете служебни правителства. Необходимо е да се ограничи износът на ток и да се предприеме реформа чрез нова енергийна стратегия, в която президентът да има ключова роля.
Според проф. Томов вето е нужно да се наложи за социалните закони. Те досега за обслужвали определени частни интереси. Българската нация се топи и това е ужасяващо.
Целият диспут можете да проследите тук:

https://bnt.bg/news/debatat-za-balgariya-v306534-299858news.html

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.