Участие на проф. Иван Станков в предаването “Делници” – 08.11.2021

Прочетете още

В предаването „Делници“ по ТВ „Евроком“ на 08.11.2021 г. гостува водачът на кандидатските листи на ПП „БСД – Евролевица“ в МИР Стара Загора и МИР Пловдив-област проф. Иван Станков.
Проф. Станков представи вижданията на партията за реформи в селскостопанския сектор. Според Станков ограничаването на българското селско стопанство до производство на ограничен брой зърнени и маслодайни култури е пагубно. Българското животновъдство, овощарство и зеленчукопроизводство са на критичния минимум и спешно трябва да бъдат предприети мерки за тяхното възраждане. Тук говорим за организирано коопериране на по-малки производители с оглед изпълнение на нормативните изисквания на Европейския съюз за качество на произведената продукция. С тъга проф. Станков констатира, че банковото кредитиране за дребни животновъдни производители в страната на практика е невъзможно от частните търговски банки. Тук ролята на Българската банка за развитие може да е ключова.
Проф. Станков с тревога отбеляза, че животновъдният генофонд в страната е застрашен. Дори видове като „сивото искърско говедо“ се намират на критично популационно равнище. Проф. Станков завърши като отбеляза, че той е водещ експерт в областта на селското стопанство , част от експертните групи на ПП „БСД – Евролевица“ и призова българските избиратели да подкрепят експертността , доказалите се учени, знаещите с номер 10 на машинното гласуване.
Цялото интервю можете да проследите тук:

https://eurocom.bg/show/delnici/12582

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.