Управление от народа и за народа!

Прочетете още

Днес е 10 ноември. Изминаха 32 години от началото на Прехода, който още не е приключил.

Спомням си 10 ноември 1989 г.,  беше петък, когато след обяд съобщиха, че има пленум на Централния комитет на БКП. Късно вечерта стана известна смяната на Тодор Живков и всички видяхме в новините изуменото му лице, когато разбра, че е свален и като председател на Държавния съвет.

Оценките за 10 ноември все още са нееднозначни в българското общество- от най-черния ден в най-новата история на България до светло начало на демокрацията и свободата.

Едно е ясно, че този ден беше неизбежен! 32 години след него  все още е жива опасността Промяната да бъде заменена от Подмяна.

Свободата е нищо без справедливостта и солидарността. Тези ценности са взаимносвързани и взаимнообусловени. Едно общество, в което властва свръхбогатото малцинство на мафията и олигархията над огромното мнозинство от бедни граждани няма бъдеще!

Днес повече от всякога България има нужда от реална справедливост и възмездие за грабителите на общественото богатство, за вдъхновяваща и обединяваща национална визия в новите социално-икономически условия.

От спиране на разпада и демографската катастрофа, от преодоляване на безверието и парализиращата апатия и замяната им с нова чиста надежда и увереност за ускорено развитие и просперитет.

Нашето пожертвано поколение, което започна прехода с черни коси и големи надежди вече е побеляло и уморено , но все още носи в себе си огъня и вярата, че е възможно управление от народа и за народа!

 

10 ноември 2021г.                          Радослав Радославов

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.