„История на Евролявата алтернатива в България“

Прочетете още
Общественикът и зам.-председател на партия Българска социалдемокрация доц. д-р Радослав Радославов представи книгата си “Българска социалдемокрация – История на Евролявата алтернатива в България“ пред дупнишката общественост.
Ценителите на стойностната литература в община Дупница останаха възхитени от най-новата книга на заместник-председателя на партия Българска социалдемокрация в България доц. д-р Радослав Радославов “Българска социалдемокрация-История на Евролявата алтернатива в България“.
“Поводът за нашето събиране е новата ми книга “Българска социалдемокрация-История на Евролявата алтернатива в България“. Това е една ретроспекция на един 25-годишен период в историята на партията. Тук има и много други неща, които са свързани с историята на Българската социалдемокрация, като цяло. Това е книга за несъстоялата се българска социалдемокрация в България. Съчетание на пазарната икономика със социалната справедливост и тук има редица документи, които показват онова, което сме предлагали през годините. Различни форуми, които сме имали, предложения към различни институции. Книгата всъщност е едно продължение на идеите на Петър Дертлиев и Атанас Москов. Има вътре в съдържанието и някои елементи, които са свързани с тях. Кой ме накара да напиша книгата? Накала ме това, че това може да се загуби с годините, да покажа, че има и друг път за България, не само слизане надолу, не само грабежи, не само корупция, но има и градивна алтернатива, и тази алтернатива в момента победи в Германия има и в други европейски страни…Българската социалдемокрация е на повече от 130 години и за съжаление, тя неможа да се случи, нито по времето на Петър Дертлиев, нито по- късно ние, които продължихме тази идея И в крайна сметка, заразлика от Европа, Българската социалдемокрация не е била на власт, с нейните различни проекти, съчетание на пазарното стопанство и социалната справедливост. В книгата има и мои позиции, различни доклади, тя е част от мен….Книгата има следната структура… Първо има конгресите, които са проведени на Българска социалдемокрация-Евролевица. Националните партийни конференции, различните форми, с които сме участвали визборите, като политическо движение“ Българска пролет“,“ Коалиция на недоволните“ и последно, което беше“ Заедно за промяна“. Освен това имаме и научни конференции, които провеждахме през годините. Те са свързани преди всичко с икономически предложения, които правеше екипа, който води проф. д-р Александър Томов. Различни предложения през годините, някои не се сбъднаха, но вече ги има и в предложенията на новото правителство“, сподели пред аудиторията авторът на книгата доц. д-р Радослав Радославов.
На събитието присъстваше рецензентът на книгата доц.д-р Гале Христов.
“Приятно е, че нашият другар и приятел доц. д-р Радослав Радославов ни предлага тази книга. Той проследява пътя на Българската социалдемокрация на Българската евролевица в документи, и разбира се, и една втора част, където той помества своите изказвания на форумите на Евролевицата- конгреси, съвещания…Бих искал да отбележа, че доц. д-р Радослав Радославов, заедно с доц. д-р Алекси Тасев, Явор Тодоров, Иван Хаджийски се утвърдиха, като едни от добрите краеведи на нашия край. И трябва да им бъдем благодарни, тъй като това е изключително къртовски труд… Доц. д-р Радослав Радославов написа няколко книги, посветени на местното самоуправление и понеже тази тема, много сериозно ме занимава и на теория, и на практика, той освети теоретически редица въпроси. Показа го на практика на Дупнишката община и като съветник в Общински съвет – Дупница в ранните години на демокрацията. Показа, как трябва да се работи за нашата идея. Така че, той ги показа тези неща и доказа на практика“.., бе частот изказването на рецензента на книгата доц. д-р Гале Христов.
Един от най- успешните кметове преди демокрацията в община Дупница доц. д-р Алекси Тасев, адвокат Балабанов, главният секретар на партия Българска социалдемокрация д-р Димитър Митев, председателката на БАС/ Българския антифашистки съюз/ в гр. Дупница Маргарита Иванова споделиха своето мнение за книгата.
Сред присъстващите да уважат събитието бяха бившият командир на 35-ти противотанков артилерийски полк в Самораново оз.полк. Венцислав Пенев, директорът на Дома на техниката в гр. Дупница инж. ДамчоДамов, бившият кмет на село Яхиново оз. старшина Николай Гогов, кметът на село Самораново Райко Цветков…
Събитието завърши с пожелание за още такива топли срещи.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.