„Кризата на българската левица и задачите на Социалдемокрацията“

Прочетете още

Ръководството на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица  има удоволствието да Ви поканим на конференция на тема: „Кризата на българската левица и задачите на Социалдемокрацията“, която ще се проведе на  15.01.2022г. (събота), с начален час 12:00ч., в „Гранд Хотел София“, зала „София“, намиращ се на адрес: ул. „Гурко“  1.
На конференцията ще присъстват представители на български политически партии, политолози, социолози, журналисти, анализатори, радетели, ветерани и млади поддръжници на левите идеи.
Основните мотиви за свикване на конференцията са ,че българската левица се намира в най-голямата си криза през последния половин век. На изборите за парламент на 14.11.2021г. БСП получи малко над 250 000 хил., което е безпрецедентно нисък резултат. И 47-ия парламент, и цялото политическо пространство се доминират от партии, които са или с десен характер, или представляват либералния политически спектър. Вместо върху истински леви политики най-голямата партия в левия спектър акцентира върху борба с „Истанбулската конвенция“ и поддържане на ветото на започване на преговори за членство в ЕС на Македония.
Същевременно останалите социалдемократически субекти в страната имат нарастваща подкрепа (ПП БСД – Евролевица е трета извънпарламентарна сила след изборите на 14.11.2021г.), но тази подкрепа е недостатъчна за парламентарно представителство.
Какво е и има ли бъдеще лявата и социалдемократическа идеология ще са сред основните теми, които ще се обсъждат на конференция на 15.01.2022г.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.