Среща на Димитър Митев и Веселин Величков с Министъра на труда на Италия и членове на Европейския парламент

Прочетете още
На 8ми и 9ти април 2022г. в гр. Генуа, Италия се проведе заседание на Европейския комитет на Младежкия социалистически интернационал. Присъстваха над 20 делегати от Швеция, Германия, Армения, Грузия, Испания, Украйна, Норвегия, Португалия, Австрия, Холандия. България бе представена от Димитър Митев и Веселин Величков – представители на Европейска лява младежка алтернатива.
Домакини бяха младежката организация на Демократическата партия на Италия, част от управляващата в страната коалиция.
В двата дни на срещи, дискусии и анализи бяха обсъдени теми като социалните неравенства, последствията от Ковид за пазара на труда и образователната система, условията за отпуск по майчинство и бащинство, данъчни неравенства, ситуацията в Украйна и др. Бяха проведени срещи с депутати от Италианския парламент, евродепутати, сред които председателят на групата на Демократическата партия в Европейския парламент – Брандо Бенифей, както и с министъра на труда на Италия – Андреа Орландо. Делегатите участваха и в традиционен , ежегоден обяд в местност близост до Генуа, където през 19 в. е основана Демократическата партия на Италия.
Генуа освен като град бастион на италианските социалдемократи е известен и като родното място на Христофор Колумб – откривателят на Америка. За жалост, единственото, което България получи от северноамериканския континент напоследък е канадския гражданин Кирил Петков, който не спира да изумява с неграмотност и неадекватност като на негов фон дори мутрата Борисов изглежда и звучи по-добре.
Темата за Украйна очаквано предизвика емоции и дискусии като представителите на българската социалдемокрация заявиха, че е неадекватно леви и прогресивни младежки организации да подкрепят един краен националистически режим докарал Украйна до крайна бедност, режим, който избива собствения си народ, дискриминира и малтретира етносите извън украинския, издига паметници на военнопрестъпници от втората световна война.
Заявихме, че не разбираме как се постига мир като се доставя оръжие на режима, но отговор няма как да получим от една държава, която вече осем или повече години е предоставила суверенитета си в ръцете на друга държава разположена на север от Мексико.
Очевидно е, че пропагандата и влиянието на фалшиви новини в Западна Европа е достигнала невероятни нива и критичното мислене по темата трудно може да бъде направено дори и при поставяне на въпроси от чисто логическо и рационално естество. Всяко съобщение за умишлено убити цивилни от руска страна се приема за безспорна истина без да се потърси алтернативна информация или да се изслушат и приемат доказателства за обратното.
Ние, българските социалдемократи, осъждаме украинската и руска агресия и призоваваме за мир.
Използването на цивилни за прикритие на военни обекти и стрелби, наличието на членове на крайнодесни групировки в средния ръководен ешалон на украинската армия, хилядите избити цивилни и постоянните нарушения на Минските споразумения от самото им начало на влизане в сила са недопустими явления, които вместо критика получават необяснимо екзалтирана, граничеща с лумпенизация подкрепа в някои държави в Западна и централна Европа.
Искрено се надяваме един ден да бъде проведен нов „Нюрнбергски процес“ относно конфликта в Украйна , който да покаже на света истината за случвалото се по време на този конфликт.
Нелепо звучат и призивите в България за спиране на руските доставки на газ, които да бъдат заменени от газ от Азербайджан – държава , която извърши и продължава да върши чудовищни неща с населението в Нагорни Карабах и агресията й се възпира единствено от присъстващите в района руски военни. Икономическите и търговски санкции срещу Русия не спират войната, а напротив оскъпяват и утежняват живота на всички европейци, а това се отнася с най-голяма сила за българите – най-бедните жители на ЕС.
Всеки ден на война води след себе си и до тежки последствия от социално-икономически характер за целия свят свързани с цените и доставките на газ, износът на житни култури и храни, метали и други важни суровини. Мир не се постига с доставки на оръжие и възхвала на мними и несъществуващи военни успехи – така се постига само продължаващо нещастие, смърт и ужас.
С благодарност за отличната организация от страна на домакините и секретариата на младежкия социалистически интернационал участниците се разделиха с пожеланието да се създава повече любов, а не война!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.